2026 13. kitabı
thekitapyayinlari İLKNUR ile okuyoruz The Kitap Yayınları na teşekkürler #öneri #novellaneokuyor Bir Nehir Gibi: Kök Salmak ve Akışa Bırakmak Üzerine “Bir nehir gibi olmalı insan; akmalı, yolunu bulmalı ve önüne çıkan engelleri aşarken sesini değil, gücünü yükseltmeli.” Bazı kitaplar vardır, sadece okumazsınız; içindeki o toprağın kokusunu duyar, nehrin soğukluğunu teninizde hissedersiniz. Shelley Read’in bu büyüleyici çıkış romanı tam olarak bunu yapıyor. Kitabın Ruhu Hikaye, 1940’ların Colorado’sunda, şeftali bahçelerinin arasında başlıyor. 17 yaşındaki Victoria Nash’in hayatı, tesadüfi bir karşılaşmayla tamamen değişiyor. Ama bu sadece bir “aşk hikayesi” değil; bu bir hayatta kalma, kadınlık, kayıp ve doğayla bütünleşme destanı. Neleri Sevdim? Betimlemeler: Yazarın dili o kadar zarif ki, her satır bir tablo gibi. Vahşi doğayı ve “Iola” kasabasının baraj suları altında kalışını anlatırken kurduğu cümleler insanı içine çekiyor. Karakter Gelişimi: Victoria’nın kırılgan bir genç kızdan, her türlü fırtınaya göğüs geren o sert ama bilge kadına dönüşümünü izlemek çok ilham vericiydi. Vahşi Doğa Teması: “Nereye aitiz?” sorusunu sorması ve insanın köklerini her şeye rağmen yeniden salabileceğini göstermesi kalbimi bıraktığım nokta oldu. Özetle: Bülbülü Öldürmek veya Giaia’nın Şarkısı (Where the Crawdads Sing) tarzı kitapları seviyorsanız, bu kitaba bayılacaksınız. Doğa ile insan ruhunun iç içe geçtiği o hüzünlü ama umut dolu atmosferi kaçırmayın. #birnehirgibi #thekitapyayınları #ruhumunaynasiileokuyoruz
Bir Nehir GibiShelley Read · The Kitap Yayınları · 202454 okunma