2026 23. kitabı
Okunma: 25 Mart 2026 00:00
️Okumayanlar için detay içerebilir .Oldukça popüler olduğu için bilmeyen kalmadığını düşünmekteyim.️ Cehennem burada. Öbür taraftaki beni o kadar korkutmuyor. Bildiğiniz gibi, bir mutluluk asla tek başına gelmez. 1518 yılında bir kadının sokakta dans etmeye başlamasıyla, tüm şehri etkisi altına alması, insanların günlerce durmadan dans etmesi, hatta bu yüzden hayatını kaybedenlerin olması kitabın en sarsıcı taraflardandaydı. Açıkçası bu kitap uzun süre karşıma çıktı. Popüler kitap olmadan önce görmüş ve pek dikkatimi çekmemişti. Daha sonra popüler hale gelince başta pek okumak istemedim ve biraz geri plana attım . Kitabı neredeyse 1 ay önce okumama rağmen yorumunu ancak şimdi yapabiliyorum. Olayın kendisi çok güçlü olmasını karşın anlatım beni tam içine çekemedi ya da bana hitap etmedi. Bu biraz da benimle alakalı; çünkü popüler kitapları pek sevdiğim söylenemez. Hatta sevecek olsam bile çok konuşulduğunda kitabın duygusu bende azalıyor ve okumakta zorlanıyorum. Yine de ilginç bir detay var: Kitapta anlatılan hikâye tamamen kurgu değil, tarihte gerçekten yaşanmış bir “dans vebası”na dayanıyor. Bu da, özellikle ilk sayfalarda Jeu-des-Enfants Sokağı’nda bir kadının kucağında bebeğiyle evden çıkması ve olayların gidişatı tarihin en acımasız gerçeklerini hissettiriyor. İlk sayfalar beni hüzünlendirdi ve inanması zor gelen yanları olsa da ilerledikçe kitabın duygusu bende tam anlamıyla karşılık bulmadı. Okumak isteyenlere keyifli okumalar dilerim .
Dansa DavetJean Teule · Sel Yayıncılık · 202011,1bin okunma