John Gray, insanlara gerçekten çok faydalı bir kitap hediye etmiştir. Kendi danışanlarından elde ettiği verileri bilimsel çalışmalarla birleştirerek kadın-erkek ilişkilerini sağlam bir zemine oturtmuştur.
Bu kitabı okuyan kadın ya da erkek, karşı cinsi kendi düşüncelerine göre değil, partnerini onun diliyle anlayarak sonuca ulaşabilir. Zaten John Gray de bu nedenle Men Are from Mars, Women Are from Venus diyerek kadın ve erkeklerin adeta farklı gezegenlerden gelen bireyler olduğunu açıkça ifade etmiştir.
Eminim ki bu kitabı okuyup hayatında uygulayan birçok insan olumlu sonuçlar elde etmiştir. Ben de merak ediyorum: Benim gibi olumlu sonuçlar elde eden kaç kişi vardır? Bu konuda bir işaret verebilirseniz çok sevinirim.
Bu kitabı tüm okurlara ve dostlara tavsiye ederim. Şimdiden iyi okumalar dilerim.