···Okunma: 31 Mayıs 2026 19:17 Kitap elime geldiğinde kesinlikle benim kalemim olduğunu biliyordum. Ancak sınav yoğunluğu sebebi ile çok odaklanamadigim bir dönem olduğu için bir türlü başlayamadım. Doğum günümde kendime hediye olarak bugünü boşaltıp okumaya başladım. Ve tam tahmin ettiğim gibi gayet akıcı bir deneyimdi. Kitaptan bahsedecek olursam :
Bu kitabı bitirdiğimde aklımda kalan şey büyüler ya da olaylar değil, karakterler oldu. Özellikle Luzia'nın hikâye boyunca yaşadığı değişimi izlemek çok etkileyiciydi. Başlangıçta dikkat çekmemeye çalışan, sahip olduğu şeyleri saklayarak yaşamayı öğrenmiş bir karakterken zamanla kendini bambaşka seçimlerin içinde buluyor.
Santángel ise uzun süre ne düşüneceğime karar veremediğim karakterlerden biri oldu. Hakkında ne kadar şey öğrensem de gizemini tamamen kaybetmiyor. Bazen mesafeli, bazen koruyucu, bazen de insanı tedirgin eden bir tarafı vardı.
Olay örgüsü ise acele etmeyen bir şekilde ilerliyor. Hikâye her bölümde biraz daha büyüyor ve karakterlerin verdiği kararlar olayları doğal bir şekilde başka noktalara taşıyor. Sürekli aksiyonla ilerleyen bir fantastik bekleyenler için farklı gelebilir ama karakter odaklı hikâyeleri sevenler için oldukça tatmin edici. Ben en çok da kitabın karanlık atmosferiyle karakter gelişimini dengeli şekilde bir araya getirmesini sevdim.