Herkese selamlar
Bugun size @illekitaplahistoricalokuyoruz un bu ay ki yazari @elizabethboyle un #bachelorchronicles serisinin ilk kitabi #somethingaboutemmaline #evcilikoyunu yorumu ile geldim.
Seri, bir kitabi haric o kadar uzun zamandır kitapligimda bekliyordu ki firsat bu fırsat diyerek basladim ve çokta memnun kaldim. Çünkü cok keyifli bir okuma oldu. #historical turunde son okuduklarımdan sonra bu ilaç gibi geldi. Ayrica yazarin kalemi de hem cok akici hem de espriliydi. Dolayisiyla hikaye tam bir #romantikkomedi kıvamında ilerledi. Gerçi sonu basindan belliydi ve hikayenin sonunda ortaya cikan gercekler Hint dizileri ile eski Yesilcam'a tas çıkarır seviyede fantastik olsa da ben sevdim
Baron Sedwick yani Alexander'cigim babaannesinin ve toplumun baskısından kurtulmak icin, zirtapoz arkadasi Jack ile bir yalan bulur. Buna göre Baron yalandan bir evlilik ilanı verecektir ve pof! Butun o annelerden kurtulup miras hakkını alacaktır. Karisini soran herkese de onun hasta oldugunu, seyahat edemediği icin partilere katılamadığını söyler. Bu yalanla 5 sene geçirir ve bir gun babaannesinin evine gittiginde gazete sayfalarinda karisinin etkinliklerde görüldüğü yazar. Telaşla şehirdeki evine gidince karısı Emmaline olduğunu soyleyen biri yatağında uyuyordur. Tam onu evden kovacakken evde unvaninin pesinde olan kurnaz kuzeni ve karisini gorur ve mecburen bu yalanı sürdürmeye karar verir.
Alexander icin her ne kadar çapkın iması yapılsa da ben bu tavırlarini göremedim. Aksine o kadar saygılı, nezaket kurallarina uyan biriydi ki daha cok kitapta "sıkıcı" diye anılıyordu. Bence cok efendiydi hiçte sıkıcı bulmadım. Aksine Emmaline ile tanıştıktan ve asik olduktan sonra içinden baska bir adam çıktı
Emmaline de cok zeki, akıllı ve asla saf olmayan bir kadindi. Çocukluğundan bu yana ayakta kalma becerilerine şapka çıkardım. Annesinin küçükken ona öğrettiği soylu ailelerin hayatlarini kendi geçim kaynağı olarak kullanması cok akıllıcaydi. Ustelik Alexander'a gore cok hareketli, settan tüyü olan biriydi.
Hikayenin sonu absürt tesadüflere sahip olsa okumaya değer. Ayrica Jack'in hikayesi var sirada ve o oylesine bir skandala sahip oldu ki eyvahlar olsun
Evcilik OyunuElizabeth Boyle