···Okunma: 21 Nisan 2026 20:25 Kitapla alakalı genel yorumuma geçmeden önce bir şey belirtmek istiyorum. Herkes Rus edebiyatındaki isimler ve kısaltmalara haklı olarak tatlı serzenişlerde bulunuyor olsa da en azından bir yere kadar onlar anlaşılır geliyor bana, fakat Kore edebiyatına ve isimlerine aşinalığım sıfır seviyelerinde olduğu için isimleri anlamakta ve o isimlerin sahiplerinin cinsiyetlerini anlamakta aşırı zorlandım bunu kendimce bir dipnot olarak vermeliyim.
Gelelim kitaba; kitap içerisindeki hikayeyle oldukça gerçekçi ve korkutucu bir gelecek öngörüsüyken bir yandan da çocukların ve insaniyetini henüz kaybetmemiş insanların çabalarıyla birlikte anlamlı ve güzel bir mesaj veriyordu. İki farklı açıdan da değerlendirilebilirdi yani ve ben iki açıdan da düşünerek hikayeyi sevdim. Sayfalar ilerledikçe hikayeye dahil olduğumu ve okurken mutlu olduğumu hissetmeye başladım. Spoiler vermek istemiyorum - ki vermiş olmayacağım zaten - ama kitabın sonlarına doğru biraz hüzün ve duygusallık ön plana geliyordu, ki bu da bence kitabı gerçekten şahane kılan bir özelliğiydi.