️Bugün sizlere, okurken hem merak duygumu diri tutan hem de duygusal olarak bir hayli iz bırakan bir kitaptan bahsetmek istiyorum Ağaç İncir Kuşu. Serap Tiryaki’nin “Camlı Teras” serisinin ikinci kitabı olan bu eser, polisiye ile dramı oldukça etkileyici bir şekilde harmanlıyor.
Hikâye Başkomiser Ali ve Komiser Kürşad’ın, geçmişten gelen karanlık dosyaların izini sürerken yaşadıkları olayları merkezine alıyor. Ali’nin Sofia’nın kayboluşuyla birlikte içine düştüğü kırılgan ruh hali, Kürşad’ın ise adalet uğruna verdiği mücadeleyle dengeleniyor. Olaylar sadece bir soruşturma etrafında dönmüyor her karakterin taşıdığı yük, geçmişle yüzleşmeleri ve birbirleriyle olan bağları hikâyeyi daha derin bir noktaya taşıyor.
İstanbul’dan Atina’ya, oradan Paris’e uzanan bu yolculukta kayıplar, ihanetler ve saklanan sırlar adım adım ortaya çıkıyor. Nilgün’ün ailesiyle yüzleşmesi, Eleni’nin kaçışı ve beklenmedik ölümlerle şekillenen olay örgüsü, okuru sürekli tetikte tutuyor. Her bir detay, büyük bir resmin parçası gibi yerli yerine oturuyor.
Kitabın en etkileyici yanlarından biri ise atmosferi. Yağmurlu sokaklar, sigara dumanına karışan düşünceler ve geçmişin ağırlığı… Tüm bunlar hikâyeye karanlık ama bir o kadar da şiirsel bir hava katıyor. Okurken zaman zaman bir film sahnesinin içindeymiş gibi hissediyorsunuz.
Serap Tiryaki’nin kalemi ise gerçekten çok güçlü. Polisiye bir hikâyeyi sadece “olay” üzerinden değil, karakterlerin duyguları üzerinden anlatması kitabı farklı bir noktaya taşıyor. Her karakterin iç dünyasına dokunabilmek ve bunu okura hissettirebilmek kolay değil ama yazar bunu oldukça başarılı bir şekilde yapmış.
Benim için Ağaç İncir Kuşu, sadece bir gizemin peşinden sürükleyen bir roman değil aynı zamanda insanın içindeki kırılganlıkları, kayıpları ve suskunlukları anlatan bir hikâyeydi. Eğer siz de hem sürükleyici hem de duygusal derinliği olan kitapları seviyorsanız, bu seriye mutlaka bir şans vermelisiniz.
Unutmayın, bazı hikâyeler sadece çözülmek için değil, hissedilmek için yazılır.