···Okunma: 21 Nisan 2026 23:12 Müminlerin anneleri.. Ayeti Kerimenin ışığında seçilmiş bir bakıma seçtirilmiş bir isim..
Hocalarımızdan dinlerdik bu kitabın hatıralarını, isim arayıp arayıp bulamayışları ve en sonunda arabada üstadlarının yanına giderken Kur'an'ı Kerim'den önüne çıkan ayet ile tevafuk etmiş. Okuduğu ayette geçen vasıf "Müminlerin anneleri"
Ve daha birçok hatıra, tabi bunlar sadece kitaba insanı çeken etkenler birde kitabın içi var, kendisi ve kendi vasıfları..
Peygamber efendimizin mübarek zevceleri için yazılmış onlarca kitap ve kaynak var her bir hanımını ayrı ayrı anlatan eserler mevcut. Lakin hepsinden öte burda tüm hepsini bir arada toplamış yazar. Bilgiler kült verilmemiş, okura harmanlanarak sunulmuş, yani okurken sadexe klasik bir metin okumayacaksınız okudukça tat alacak, gözünüze ve gönlünüze ince ince işleyeceksiniz..
Tadı damağımda kalan bir eser, başındaki özellikle Hz. Hatice ve Hz. Aişe'yi anlattığı kısımları tekrar okumak istiyorum içten içe..
Hanımlardan öte beyefendiler okumalı :))
Özellikler evlenecek beyefendiler hiç mi hiç kaçırmamalı zira peygamber efendimizin her bir hanımının ayrı ayrı vasıfları vardı. Ve her birine ayrı muamelesi, yani sizin hanımının Hz. Hatice gibiyse onu, Aişe gibiyse onu, Hafsa gibiyse onu ila ahir..
Son bölümlerinde evliliğe, cariyelik ve kölelik hukukuna da değiniyor. Eğer peygamber efendimizin hanımları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız başvurulabilecek baş eserlerden. Sıkılmadan okursunuz..
Vesselam, saygılarla..