Yazın o tanıdık hafifliğini, şehir sokaklarında dolaşan duyguları ve beklenmedik karşılaşmaların kalpte yarattığı kıpırtıyı sayfalarına ustalıkla taşıyor.
Elle’in ilham arayışıyla New York’a dönüşü ve geçmişten gelen bir karşılaşmanın yeniden hayatına dahil olması, hikâyeye hem tanıdık hem de merak uyandıran bir akış kazandırıyor. Başlangıçta mesafeli ve çatışmalı görünen ilişkiler, zamanla yumuşuyor; satır aralarında yazın getirdiği o kaçınılmaz yakınlık hissediliyor.
Düşmanlıktan aşka doğru evrilen bu süreç, abartıya kaçmadan, duyguların yavaş yavaş yerleşmesine izin vererek anlatılıyor.
Alex Aster’ın kalemi son derece akıcı ve sahneleri gözünüzde canlandıracak kadar canlı. Özellikle şehir atmosferini ve karakterler arasındaki gerilimi yansıtma konusunda oldukça başarılı. Okurken hem yazın sıcak akşamlarını hissediyor hem de karakterlerin iç dünyasına sessizce eşlik ediyorsunuz.
Bu kitap, büyük iddialar peşinde koşmadan; ilham, karşılaşmalar ve yazın geçici ama unutulmaz duygularını sade bir dille anlatıyor. Sayfaları çevirdikçe insanın içinden şu cümle geçiyor: Yaz havasını gerçekten çok özledik… Bir an önce gelsin.
Yazı, şehri ve kalpte iz bırakan kısa ama yoğun hisleri sevenler için keyifli ve sıcak bir okuma.
#booksbooksbooks #aesthetic #şehirdebiryazaşkı #kitapincelemesi #kitapkurdu