2026 41. kitabı
| Yarının Kıyısında, insanın hayatında her şeyin bir anda yerinden oynadığı o kırılma anlarına dokunan, duygusu yüksek bir hikâye… Daha ilk sayfalardan itibaren okuru içine alan bu roman, akademik hayatın baskısı, yalnızlık ve yeniden ayağa kalkma çabası etrafında şekilleniyor. Yunanistan’dan Türkiye’ye okumak için gelen İklimya Matilda Mir’in hayatı, yaşadığı büyük bir skandalla bambaşka bir yöne savruluyor. İtibarı zedelenmiş, yalnız kalmış ve çıkış yolu arayan bir genç kadın olarak verdiği mücadele; onu hem kendisiyle hem de duygularıyla yüzleşmek zorunda bırakıyor. Notlarını toparlamak için özel ders arayışıyla başlayan süreç ise, İklimya’nın hayatında beklenmedik bir iyileşme ve bağ kurma alanı açıyor. Roman, romantik bir anlatıyı akademik baskılar ve içsel kırılmalarla harmanlarken; umut, toparlanma ve yeniden tutunma hissini okura sakin ama derin bir şekilde hissettiriyor. Okurken insanın içini burkan, yer yer yumuşacık bir his bırakan bir atmosferi var. Mishelov’un kalemi son derece akıcı ve duyguyu incelikle aktaran bir yapıya sahip. Karakterlerin yaşadıklarını abartmadan, sade ama etkileyici bir dille anlatması; hikâyeyi daha gerçek ve yakın kılıyor. Yazar, duygusal yoğunluğu dengeli bir şekilde vererek okurun metinle bağ kurmasını kolaylaştırıyor. Yarının Kıyısında, hayatta tökezlediğimiz anlarda bile yeni başlangıçların mümkün olduğunu hatırlatan, romantik ve içten bir okuma deneyimi sunuyor. #yarınınkıyısında #booksbooksbooks #kitapincelemesi #aesthetic #kitapkurdu
Yarının KıyısındaMishelov · Guardian · 2025302 okunma