Son zamanlarda çok merak ettigim bir kitabı okudum.Kıymetli Küçük Şeyler aslında sosyal medyanın sahte dünyasını gözler önüne seren bir hikaye.
Iki kadın .Aslında ikisi de birbirinden çok farklı ama çok da benzer kadınlar ..
Nina ,doğuştan şanssız diyebiliriz. Annesi yanlış bir baba seçmiş ve onu Nina küçükken evden kovmuş . Sonra da para kazanma yollarına sapmış ve sürekli yer değiştirmek zorunda kalmışlar. Onun için Thaoe Gölü çok önemli yaşadığı yerlerden .Orda Benny ile aşkı tatmış Nina ama sonu tatsız bitmiş .
Vanessa ise agzında gümüş kaşıkla dogan çocuklardan. Zengin Liebling ailesinin kızı.Anne baba sıkıntılı. Kardeşi de öyle. O da sevgiyi sahte dünyalarda, yani sosyal medyada bulmuş,fenomen olmuş. Herkes etrafında dolaşıp pohpohlayınca mutlu olmaya çalışıyor. Ama babasını da kaybedince ,nişanlısından da kazık yiyince ailenin büyük şatosunun oldugu Thaoe Gölüne dönmeye karar veriyor.
Maddi sıkıntılar ve yalnızlık yüzünden evin yanındaki kulubeyi kiraya vermek istiyor .
Nina ise paraya ihtiyaç duyuyor çünkü annesi kanser ve tedavi için para lazım. Langhan la birlikte yaptığı işlere bir yenisini eklemek isteyip o kulubeyi kiralıyorlar. Nina nın amacı hem o aileden intikam almak, hemde annesi için gerekli parayı bulmak ..
Büyük karşılaşma yaşadıktan sonra işler değişiyor.
Sık sık olaylar farklı hallerde aldı kitapta. Özellikle yarıya kadar sakin giden hikaye bayağı aksiyon aldı diyebilirim. Çoğu zaman kim iyi kim kötü düşünerek okudum.
Ve en önemlisi sosyal medyada dönen sahte hasthagler, mutluyuzlar ne kadar yalan bunları gözümüze gözümüze sokuyor.
Zaten yazarın kitabın sonunda belirttiği gibi bookstagramlardan etkilenmiş.
Benim beğenerek okuduğum bir kitap oldu ..
Kitapla kalın dostlar. ...
Kıymetli Küçük ŞeylerJanelle Brown