2026 12. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 21:51
Saklı Zamanlar Bahçeleri, Bige Güven Kızılay 376 sayfa, İnkılap Yayınevi “Gerçek erdemler hep sessizce yaşar hayatın içinde. Gösterişi yoktur. Sadeliğin verdiği onurlu bir duruşu vardır onların.” İnternetten kitaplara bakarken gelişigüzel, karşıma çıktı bu ismi güzel kitap. Önce ismiyle beni cezbeden, ardından kapak tasarımı ve arkasındaki yazı ile merakımı uyandıran bir kitap. Yazarı daha önce hiç duymamıştım. Biraz çekinerek de olsa arkadaşım Özlem’e gönderdim ve okumaya karar verdik. Valla ikimiz de böyle bir çırpıda bitiriverdik. Sonuç ne mi oldu? Çok sevdik biz :) Üç farklı zaman, üç farklı mekan var hikayede. İskenderiye Kütüphanesi’nin yakıldığı zamanlar, 16. Yüzyılın İstanbul’u ve covid dönemi ele alınmış. Diyeceksiniz ki ortak noktası ne ki bu zamanların da koca bir roman çıkmış ortaya. İşte onu söyleyemem, okumanız gerek. Kitabın arkasında diyor ki;” yüzyıllar boyunca birbirine görünmez bağlarla bağlanan üç hayat.”. Gel de okuma şimdi. Konusu hayli ilginç. Farklı zamanlar, her zamanda başı çeken bir karakter, sonda ise bunların bir yerde birbirine bağlanması. Altı çizilecek bir sürü güzel cümle. Harika bir yolculuk. İskenderiye bölümlerini okurken öyle keyif aldım ki anlatamam. Çiçeklerden güle yapılan atıflar, çiçek bahçesi teması öyle güzeldi ki. Zaten kitap öyle bir önsözle başlıyor ki beni en başından vurdu zaten diyebilirim. Önsözde geçen şu Likya şiirini buraya bırakıyorum, gerçek mi gerçekten bilemiyorum ama ben ne zaman okusam tüylerimi diken diken ediyor. Buyurunuz; "Beni bulamazsan üzülme, Eşyalarımı bulacaksın. Kestiğim taşları, açtığım yolları, İşlediğim heykelleri bulacaksın Ve göreceksin ki binlerce yıl öteden Parmak izlerimiz değecek birbirine." (3000 yıl önce yazılan Likya şiiri) Bu güzel kitabı tüm kitap severlere en içten şekilde tavsiye ederim. Umarım vesile olurum ki daha çok kişilere ulaşsın. Çok sevgiler
Saklı Zaman BahçeleriBige Güven Kızılay · İnkılap Kitabevi · 2026205 okunma