Herkese selam sevgili kitap severler…
Çok severek okuduğum yazardan yine etkileyici bir kitap daha, yazarın her okuduğun kitabında bu olayların gerçekten yalandığı gerçeği insanın yüzüne vuruyor.
Yaşanmışlıklarla dolu kitapları çok seviyorum.
Bu kitabı okuyunca coğrafya kaderdir cümlesinin ne kadar doğru olduğunu görüceksiniz.
Delalin yaşadıklarını okuduğumda çok üzüldüm.
En güzel gününde cehennemi yaşadı.
Yağmurun Gelini bir töre romanıdır. Töreler hepimize uzak felsefe günümüzde halen uygulanıyor malesef. Delal ve Şiyar iki genç aşıklardı, evleneceklerdi her ley hazırdı. Şiyar Delal için sipariş verdiği hediyeli almak için sınıra gitmişti fakat, Şiyar olumsuz bir facia sonrası hayatını kaybediyor. Delal’in yaşadığı o karanlık gün böylelikle başlıyor. Delal'in töre gereğince Şiyar’ın kardeşi olan Diyar ile evlenmesine karar veriyorlar. Fakat Delal sevdalısının kardeşine eş olmayı kendine yakıştıramaz. Çünkü Diyar'ı kardeşi gibi görüyordur. Delal sırf kardeşi gibi gördüğü Diyar ile evlenmemek için, ırgatlarının hasta ve sakat oğluyla evlenip hiç geri dönmemek üzere köyünü, memleketini yuvasını ailesini her şeyini arkasında bırakarak gidiyor.
Ne yapacak Delal ?
Nasıl bir kadere boyun eğecek ?
İkiside dertliydi ikisininde iyileşmeyen yaraları vardı .
Zamanla başlarına neler geldiğini okudukça bir yandan üzüldüm bir yandan sevindim. Üzüntü,kızgınlık,kırgınlık, sevgi, mutluluk duygularının hepsini bir arada yaşadığım, su gibi akıp giden bir kitap.
Gerçek hayat hikayelerini sizde benim gibi seviyorsanız hemen okuyun…
—————————
Her şeye meydan okuyan âdemoğlu, kendi ölümünün karşısında bir köşeye çekilip sinmiştir.
@akyuz_sinan
Alfa KitapSemra