2026 41. kitabı
#ZararVereceksin Hamdi Koç'un 2014 yılı Orhan Kemal Roman Armağanı'na değer görülen Çıplak ve Yalnız romanının devam kitabı. İlk kitabı okumadım ama kurguda bunun eksikliğini hissetmedim. Baş karakter Mesut Akarsu ağzı iyi laf yapan, karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendiren, kurduğu komplo teorileri ile kendini haklı çıkarabilen gözü pek biri. Amcasının ölümü üzerine Ünye'ye dönen Mesut, uğradığı silahlı saldırıdan sağ kurtulunca bu işin içinde olanları bulup intikamını almak ister. İlk önce kendisine kalan miras yüzünden ve amcasının alacaklı olduğu Rıza'dan şüphelenir. Ama ona saldıranların polis olduğunu öğrenince işler tamamen yön değiştirir. Çikolata fabrikasının paravan olarak kullanılarak silah kaçakçılığı yapılacak projede tarafların kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesi anlaşmazlığa neden olur. İşin içine savcılar, valiler ve polisler girince de Mesut sadık adamları ile onları kendi oyunlarında avlamaya başlar. Zarar Vereceksin; havada uçuşan mermileri, kurulan tuzakları, ölümle sonuçlanan tehditleri ve Mesut Akarsu'nun hayatı dalgaya aldığı mizah anlayışı ile temposu düşmeyen bir intikam hikayesi olmuş. Karakter fazlalığı, olayların çok uzatılması ve yazarın anlatımda konuşma çizgisi kullanmaması beni biraz zorladı. Karşılıklı konuşma mı karakterin iç sesi mi diye ilk sayfalar biraz düşündürse de sayfalar ilerledikçe yazarın üslubuna alışıyorsunuz. @dogan_kitap @kochamdi Oktay Volkan Alkaya #reklamdeğiltavsiye
Zarar VereceksinHamdi Koç · Doğan Kitap · 202630 okunma