···Okunma: 22 Nisan 2026 23:54 Çarpıcı bir sonla başlangıç yapıp geriye dönüşlerle, okuyucuya yalın bir anlatımla okuma zevkini sunan bir italyan klasiği.
Roman, bir cinayetle başlıyor ve bu cinayetin ardındaki psikolojik süreçler için de yazarımız geriye dönüş tekniğini kullanmış.
Öğretmen olan genç bir kızın, kendisinden yaşça büyük olan bir adama aşık olduğunu düşünerek yaptığı yanlış evliliğin çarpıcı ve hazin sonu anlatılıyor. Olaylara ana karakterimizin kalemiyle şahit oluyoruz. Bazıları kadının evlendikten sonra ihanete uğradığını düşünmüş ama hayır! Kadın, adamın gönlünde başka birinin olduğunu bile bile bu evliliğe adım atıyor ve evlendikten sonra da o kadının varlığı ilişkilerini onulmaz bir sürece sokuyor. Çocuğunu kaybetmenin verdiği acıyla tekrar hayata ve evliliğine tutunmaya çalışıyor ama bazı insanları ne acı ne ölüm değiştirir. Alberto'nun tekrar yolculuğa çıkacağı birgün kadın yazı masasının çekmecesinden aldığı tabancayla ateş ediyor. (Adamı geri dönülmeyecek bir yolculuğa uğurlamış)
Kitap çok yalın ve sürükleyici bir anlatıma sahip. Okumak için şans verilebilir.