Melodram kokuyor
2026 18. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2026 00:11
Yazarın diğer eserlerine kıyasla sanırım en sevmediğim bu oldu. Konusu o kadar ilgi çekiciydi ki okumadan önce çok büyük bir beklenti içine girmiştim ve beklentimi karşılamadı. Kitabı bitirmekte zorlandım. Kendimi okumaya çokça zorladım. Konuyu ve karakterleri oluşturup yolda kaybolmuş sanki yazar. Hızlı ve iyi başlayıp,Peter’ın Alice için kendini feda ettiği bölümden sonrası tam bir fiyaskoydu benim için. Kitap yazımında çok büyük bir araştırma ve emek olduğu çok belliydi ve yazar bunları çok doyurucu bir şekilde kullanabilecekken bazı bilgileri sadece bildiğini belli etmek için cümlelerle üzerimize fırlatmış gibi hissettim.. yazarın dili genel olarak akıcı olsada bu kitapta yer yer beni boğan yerler oldu. Herşey uzun uzadıya anlatılırken ; cehennemden çıkışlarının bir çırpıda oldu bittiye gelişini ve olayın bir aşk hikayesine dönüşmesini gerçekten sevemedim. Sonuç olarak katabasis iyi bir kitap olabilecekken gereksiz uzatmalar ve son bölümlerindeki melodram dolayasıyla ortalama bir kitap oldu benim için. Ama herşeye rağmen ,Kuang iyi bir yazar ve iyi bir araştırmacı. Yazdıklarını okumaya devam edeceğim.
KatabasisR. F. Kuang · Harper Voyager · 2025650 okunma