2026 30. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2026 23:02
İlk kitapta, benim kendisinden çokta hoşlanmadığım Knox Morgan'ın, kasabanın polis şefi olan kardeşi Nash Morgan'ın hikayesi. İlk kitapta vurulan Nash panik atak ve kabusları pençesinde hayata adapte olmaya çalışmaktadır. Bu kabusladan kurtulmanın yolunu artık kapı komşusu olan, Knox'un da arkadaşı olan Angelina (Lina) da bulur. Kendine göre sırları olan ve bağlılığa inanmayan Lina ise Nash'ın tüm kasabanın dilinde olan cazibesine kaçamaz. Lina peşinde olduğu işi tamamlayıp kasabadan ayrılma planları yaparken, Nash ise onun gitmesini engel olmaya kararlıdır. Öncelikle, her ne kadar aksiyon içerse de romantik bir kitap için bana biraz uzun geldi. Bazı yerlerinde sıkıldım bile. Ta ki kitabın yarısına gelene kadar. Oradan sonrası su gibi aktı. Hatta son çeyrekteki aksiyon kısmı çok iyiydi. Bu serinin erkek karakterlerini çok sevdiğim söylenemez. Burada Lina'da çok favorim olmadı. Fakat bazı sahneler hem Lina hem de Noah için hanelere artı yazdırdı. Kitaptaki erkek karakterler 'Stef hariç' için hödük kelimesi az bile. Allahtan Naomi ve Sloane gibi kadın karakterler var. Kitapta kadın karakterlerin kendi aralarında ki ilişkisini ve erkek karakterlerin iletişimsizliği okurken zevk aldığım yerlerdi oldu. Aile dinamikleri ve kadın karakterler için okuyor gibi hissediyorum kendimi. Az spoiler.... Tek tek bakınca birçok sahnede eğlendim aslında. Temas sevmeyen Lina'nin durmadan yatakta Nash'a sarılması gibi. Yada barda köpekbalığı haftası etkinliği kısımlarını okumak zevkliydi. Erkeklerin birbirini yemesini de. Her iki ana karakterinde yaralı olması ve iyileşmek için birbirlerine sarılmalar da güzeldi. Arada bir iki kopma olmadı değil. Özellikle Nash'ın yaptığı çok üzücüydü. Neysek kısa yoldan hatasının farkına vardı da yağmur altında Lina'nin peşinden koştu. Serinin üçüncü kitabı en anlaşılmaz karakterlerden biri olan Lucian ile kütüphanecimiz Sloane arasında geçecek. Lucian açısından hiç umutlu olmasam da merakla okuyacağım. Çünkü bu serinin kadın dayanışması çok iyi.
Işıktan Sakladığımız ŞeylerLucy Score · Martı Yayınları · 2024249 okunma