2026 26. kitabı
Selam kızlar! Dilhun Zor Aşk kitabının yorumuyla geldim Konusu: Yıllardır süren k@n davasının sonlanması için kardeşinin zorla evlendirileceğini duyan Elif Naz İzmir’den Mardin’e gelir. Başka çare bulamayınca da kardeşinin yerine kendisinin evlendirilmesine razı olmak zorunda kalır. Evleneceği adamın kendisine yıllardır aşık olduğunu bilmeyen Elif Naz’ı oldukça zorlu bir yol bekliyordur. Yorumum: Uzun zaman önce Wattpad’de yazılırken okuduğum bu kurguyu basılı halde elimde tutarak okumak bana çok duygusal hissettirdi Helin’in kalemini de yazmış olduğu karakterleri de ne kadar özlediğimi sayfaları hızla okurken fark ettimm Akışa geçmeden önce hızla yazarımızın kaleminden bahsedeyimmm Helin’in kalemi okuyucuyu sıkmadan tüm duyguları hissettirebilen bir kalem. Bir olay olduğunda kelimeler o olayı öyle güzel ifade ediyor ki kitabı okuyormuş gibi değil içinde birebir yaşıyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Belki de bu yüzden kitabı okurken her karaktere ayrı ayrı üzüldüm Elif Naz karakteri… yaşamış olduğu tüm zorluklara rağmen omuzlarını dik tutmaktan asla vazgeçmeyen ve pes etmek nedir bilmeyen, gözü kara bir kadın karakterdi. Elif Naz’ı okurken “bu kadın nasıl bu kadar güçlü, nasıl bu kadar dirayetli olabiliyor” dediğim çok fazla yer oldu. Kesinlikle hayran olası bir karakter olduğunu düşünüyorummmm. Bu gücünün yanı sıra çok da fedakar bir kadın. Kendi çocuğu gibi büyüttüğü kız kardeşi için kendi hayatını mahvetmeye bir an olsun düşünmeden göze aldı. Polat’tan ve ailesinden nefret ediyor olsa da Arin’in ona ihtiyaç duyduğu anda kollarını açmaktan da bir an olsun çekinmedi… Hazır cevaplılığının da beni benden aldığını söylemeden geçemeyeceğim‍ Uzun lafın kısası Elif Naz karakterine bayılıyorummm Polat mirza Soyder… Polat’ın zalim ağa olarak bilinmesine bir türlü anlayamıyorum çünkü adam pamuk gibi Annesinin şeytanlığına rağmen ona bile artık patlamadığı sürece kötü bir laf söylemiyordu. Gerçi dışarıya yansıttığını aşırı detaylı okumadığımız için buna çok bir yorum yapmamam daha doğru olur ama adam ailesine ve karısına karşı süperdi. Sadece tahmin edersiniz ki o düğün gecesi… Kâbusumuz… Oralarda sanki daha önce okumamışım gibi tekrardan şok geçirdim. İçimden şey diye geçirdim “yani yıllar önce olmuş bitmiş bir şey siz zaten bu kan davasının sonlandırmak için evleniyorsunuz neden bu intikamı hala önemsiyorsun be adam” e sonra da Polat’ı bir güzel sarsasım gelmişti Neyse ki çok geçmeden kendine geldi ve aşık Polat hallerine bize doyasıya okuttu. Tabii bu süreç boyunca fena bir şekilde süründü ama hak etmişti Kitap yan karakterler açısından da oldukça dolu doluydu ve onlar da çok güzel okuyucuya aktarılmıştı. Mesela Arin’in Yusuf Ali’ye olan karşılıksız aşkı… Yusuf Ali’nin körlüğü bende her seferinde göz devirme isteği yaratıyor Herkes bilirken bu kadar görmemesi şaka olmalı gerçekten Neyse Yusuf Ali’yi boşverin Koraaayyyy Ben Koray’cıyım Koray’ın olduğu fazla sahne okumadık ama okuduğumuz kısa sahnelerde bile böylesine etki bıraktıysa devam kitaplarında çoğu kişiyi sollar gibime geliyoor Aren Tam bir yengeci Onun olduğu sahneleri okurken sürekli kıkırdayıp durdumm. Çok ama çookk tatlı bir karakterdiii. İkizinin arkasında duruşuyla, abisini her daim desteklemesiyle kalbimde taht kurduu Ayşin Hanım’a herkes gibi bende gıcığım. Çok kötü bir anne kesinlikle. Çocuklarının değerini bilmeyip onlara sahip çıkmayan birisi. Ve sürekli elalem ne der diye düşünüp hayatını ona göre şekillendirdiğini düşünüyorum. Kitabın sonu… Sonu aşırı kötü ve devamını okumazsam çatlayacağım türden bir yerde bittii Acilen ikinci kitap takviyesine ihtiyacım vaaarrrr! Ben kitabı okurken her duyguyu yaşadım, kendimden parçalar buldum, her karakterler ayrı bağ kurdumm. Eğer siz de güçlü kadın karakterin olduğu, düşmandan aşka temalı, töre kitapları okumayı seviyorsanız kesin göz atmalısınız deriiimm Trope: •Aşiret/Töre •Zorunlu evlilik •Düşmandan Aşka •Seri kitap ️9/10
Dilhun 1 - Zor AşkLatife Helin Esen · Vera Kitap · 202662 okunma