2026 101. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2026 15:49
Selam kitap dostlarım, bugün yine ruhuma dokunan, her satırında "işte tam olarak bu" dedirten bir keşifle geldim. Bazı yazarlar vardır, kelimeleriyle modern dünyanın gürültüsünü susturup kalbinize fısıldarlar; Doç. Dr. Yeşim Sırakaya benim için tam da öyle bir işim. Nokta atışı tespitleriyle Yeşim Sarıkaya fanı oldum. Yazarın okuduğum dördüncü kitabı olan "Z Kuşağı İş Başında", sadece bir kuşağı anlatmakla kalmıyor, aslında hepimizin içindeki o büyük "anlam" arayışına ayna tutuyor. ​Modern hayat bize yıllarca "mutluluğu" bir performans ödevi gibi sundu. Ofislerin ışıkları hiç sönmedi, raporlar bitmedi, başarı puanları yarıştı durdu; ama o icsel boşluk bir türlü dolmadı. Performans göstergeleri yükselirken insan sesi yavaşça kısıldı. Yeşim Hoca’nın o vurucu tespitiyle söylemek gerekirse; başarı artık ulaşılan bir zirve değil, içsel bir yön duygusu haline geldi. Bir kuşak geldi ve kuralları ezberlemek yerine onları kalbiyle yeniden yazmaya başladı. ​Teknoloji bizi her zamankinden daha fazla "bağlantıda" tutuyor ama bir o kadar da yalnızlaştırıyor. Görünür olmanın bir zorunluluk haline geldiği bu çağda, ruhumuzu tüketen o performans takıntısından sıyrılmak zorundayız. Çünkü iyi bir yaşam, hazın yorgunluğuyla değil, bir amaca hizmet etmenin huzuruyla ölçülüyor. ​Bu kitap, geleceğin dünyasını insanı merkeze alarak inşa etmek isteyen herkes için gerçek bir pusula. Başarıyı değil, anlamı miras bırakmak isteyenlerin yol hikayesi... Sizce de artık sahte başarıların gölgesinden çıkıp kendi anlamımızı bulmanın vakti gelmedi mi? Gelin, bu derin sessizliği beraberce bozalım. Yeşim Sırakaya Z Kuşağı İş Başında
Z Kuşağı İş BaşındaYeşim Sırakaya · Gece Kitaplığı · 20261 okunma