2026 41. kitabı
Herkesin girmek istediği kulübe hoş geldiniz. Ama bir kez içeri girdiğinizde, çıkmanın o kadar kolay olmadığını kimse söylemiyor. Princeton Üniversitesi’nde yalnızca seçilmişlerin adım atabildiği bu gizli kulüp; güç, ayrıcalık ve dokunulmazlık vaat ediyor. Kuralları yazılı değil, bedelleri ise herkes için aynı değil. Maya, yıllar sonra kız kardeşi Naomi’nin şüpheli ölümüyle bu dünyaya geri dönmek zorunda kalır. Resmi kayıtlara göre her şey bir kazadır. Ancak Maya, bu kampüste bazı olayların hiçte göründüğü gibi olmadığını bilir. Naomi’nin ölümünün ardındaki sır perdesi aralandıkça, Maya kendini yalnızca bir cinayetin değil; sessizlikle beslenen, yıllardır korunan bir sistemin tam ortasında bulur. Bu kulüpte sadakat hayatta kalma meselesidir.Gerçeği aramak ise tehlikeli bir cesaret ister. • • Son zamanlarda akademi temalı kitapları çok sık görür olduk. Bu kitap da o dünyanın karanlık tarafını anlatan örneklerden biri. Kitap farklı bakış açılarıyla, geçmiş ve günümüz arasında gidip gelerek anlatılıyor. Özellikle Maya’nın geçmişine dönülen bölümlerde bazı yerlerde kitaptan koptuğum anlar oldu. Olay örgüsü genel olarak hızlı başlasa da bir yerden sonra yavaş ilerliyor. Ve kitap fazla uzun. Burada finale giden taşlar döşeniyor ama yazar bu noktada dozu biraz kaçırmış. Anlatılanların çoğu final için gerekli olsa da, biraz sabır sınıyor. Buna rağmen kitap, finale yaklaştıkça bambaşka bir ivme kazanıyor. Merak duygusu artıyor ve insan kendini “Tahminlerim doğru mu çıkacak?” diye düşünürken buluyor. Açıkçası final bölümünden aldığım keyif, kitabın genelinden aldığım keyiften çok daha fazlaydı. Dağınık ilerleyen anlatım, güçlü bir finalle toparlanıyor. ️Artıları • Dark academia atmosferi ve elit toplulukların karanlık yüzü ilgi çekici. • Kimlik arayışı, aidiyet ve suç ortaklığı temaları güçlü. • Finale doğru artan merak duygusu sürükleyici. • Geçmişin bedelini masumların ödemesi fikri duygusal olarak çarpıcı. • Toplumsal ayrıcalıklar ve örtbas kültürü net şekilde eleştiriliyor. • Konusu çok ilgi çekici • Tekinsiz atmosfer ️Eksileri • Olay örgüsü yer yer yavaş ilerliyor. • Kitap gereğinden fazla uzun. • Bazı bölümlerde kopma hissi oluşuyor. • Final güçlü olsa da oraya gelene kadar sabır istiyor.
Yalanlar CemiyetiLauren Ling Brown · Yabancı Yayınları · 202627 okunma