𝙺ı𝚛𝚖ı𝚣ı 𝚈𝚊𝚣𝚖𝚊
Herkese Merhabalar...
Bugün sizlere yepyeni bir kitap ile geldim.
Öykü okumayı sever misiniz?
Ben çok severim ve bu kitabı da oldukça çok sevdim.
Kitabımızın içerisinde birbirinden değerli 11 öykü yer alıyor.
En son olan öykü en uzunu neredeyse 1 kitap olacak sayfa sayısında ve çok da donanımlı ama ben bambaşka bir öyküye takıldım.
O yüzden o öyküden kısaca bahsedeceğim.
Ondan önce tabi ki söylemek istediklerim var.
Yazarımızın kalemini çok sevdim.
Anlatımı ve betimlemeleri ile bizi öykülerin derinliğine davet ediyor.
Sanki o ortama misafir oluyor onları görüyor gibi hissettiriyor.
Kitabımızda bazı öykülerin sonunda isim ve kavramların karşılıkları kısmına yer verilmiş.
Bu detayı çok sevdim ama onun için naçizane ufak bir kaç eleştirim olacak.
Sonunda verilen bu kısımda alfabetik sıralama olsun ve açıklasının öykü sonunda yer verildiğini belirten bir ufak işaret, sayı olmasını isterdim.
Kitabın başında öykü isimleri ve sayfaları yazsa çok daha güzel olurdu.
Bir de ben okumadan önce roman sandım benim gibi düşünenler olabilir kitabın arka kapak ya da ön yüzünde öykü olduğunu belirtecek bir ibare beklerdim.
Kitaba ismini veren öykü ile başlıyoruz.
İtiraf etmem gerekir ise okurken biraz gerildim eyvah dedim böyle mi devam edecek ama neyse ki korkutacak türden değildi.
Kırmızı Yazma da henüz genç yaşta anne olacak Selma'nın hikayesi ve gördüğü anlamlandıramadığı yaratık ile 'acaba yavrumu görebilecek miyim? ' sorusunun cevabını ararken biz de okuyup onunla buluyoruz.
Her öykü bir birbirinden güzel ve anlamları, içeriği ile mest ettirse de #keşke öyküsünü bir ayrı sevdim.
Bir yazarın kendi kitabını okumaktan lezzet almadığını ama başka kitabı okurken keyif aldığı , 'keşke hafızamı sildirme imkânım olsa yazdığım eserleri bir yabancıymış gibi okusam' diyor.
Tabi bunu da sohbet ettiği kişiye nedenleri ile öyle güzel anlatıyor ki bayıldım.
Nasıl da iddalı ve dikkat çekici değil mi?
Sonunda da isteğine kavuşuyor bir şekilde ama nasıl mı?
Eee onu ben söyleyemem...
Kitap ve öyküler sizi bekliyor.
#kırmııyazma #seldacacomments