Madalyonun İçi
2026 25. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2026 11:07
Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitaplarını çok seviyorum. Okurken kendimden parçalar bulmak, kendimi olduğum yerden uzaklaşıp onun tasvir ettiği o sıcacık odada, sanki okuduğum hastalar yerine ben seanstaymışım gibi hissetmek gerçekten çok güzel bir duygu. Öyle insanların hayatlarına şahit oldum ki onun kitaplarında ve öyle etkilendim ki hepsinden insana bol bol şükrettiriyor Gülseren Budayıcıoğlu anlattıklarıyla. Camdaki Kız, Kral Kaybederse, Kırmızı Pelerin’i okuyup çok beğenmiştim. Madalyonun İçi ise bambaşkaymış. Kral Kaybederse beni o kadar çok etkilemişti ki Madalyonun İçi’nde de onun kadar etkilendim. Kitapta birçok insanın hikayesi var fakat beni en çok etkileyen ‘Çöp Apartman’ hikayesi oldu. Neriman, bir gün Gülseren Budayıcıoğlu’na seansa geliyor ve öyle şeyler anlatıyor ki… Yaşadığı evde öyle şeyler yaşamış ki bu kız ve tabii ki diğer aile üyeleri… İki ablası var, en büyükleri Safiye tam bir temizlik hastası. Sürekli temizlik yapıyor ve her yedikleri şeyi üç dört defa yıkamadan rahat etmiyor. Onun bir küçüğü Gülben’i de Safiye biraz kendine benzetmiş. Gülben geceleri çok korkuyor ve sürekli altına kaçırıyor. Sabahları bu çarşafları yıkamak yerine çöp poşetine koyup boş bir daireye (apartman onların) daha sonra yıkamak için koyuyorlar. Fakat asla evdeki her gün yapılan temizlikten buna sıra gelmiyor. Daireler kirli çamaşır ve çarşafların olduğu çöp torbalarıyla dolu… İşte Neriman böyle bir evde yaşıyor ve Gülseren Budayıcıoğlu bu hikaye karşısında öyle çalışmalar yapıyor ki okurken çok ama çok etkilendim. Çok ama çok etkileyici bir kitaptı, ben kitabı bitirir bitirmez diziye başladım dizisinde şu an hala izliyorum. Kitapla tabii ki farklılıklar var senaryo biraz değiştirilmiş ama dizi olarak çok güzel olmuş özellikle o evin içerisinde yaşananlar gerçekten kitaptaki şeylerle aynı oyuncular çok iyi çok güzel oynuyor kitabını mutlaka okumanızı tavsiye ederim sizi çok ama çok etkileyeceğine eminim. Okuduktan sonra da dizisini izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum.
Edebiyat & Roman
Madalyonun İçiGülseren Budayıcıoğlu · Doğan Kitap · 202421,5bin okunma