“Bazı yaralar vardır; ne kadar saklarsan sakla, hep kanar.”
2026 11. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 16:29
Kahraman Tazeoğlu’nun Bukre adlı kitabını okurken, bir okuyucu olarak en çok hissettiğim şey “duyguların yoğunluğu” oldu. Bu kitap, klasik bir aşk hikâyesinden çok daha fazlasını sunuyor; sevmenin, kaybetmenin ve en çok da içsel yalnızlığın nasıl insanı şekillendirdiğini gösteriyor. Hikâye ilerledikçe karakterlerin yaşadığı duyguların abartılı olmadığını, aksine oldukça gerçek ve tanıdık olduğunu fark ediyorsun. Özellikle Bukre karakteri, kırılganlığı ve güçlü durmaya çalışma çabasıyla oldukça etkileyici. Okurken zaman zaman kendi duygularınla yüzleşiyorsun; bu da kitabı sadece bir hikâye olmaktan çıkarıp kişisel bir deneyime dönüştürüyor. Yazarın dili oldukça akıcı ve şiirsel. Zaten Kahraman Tazeoğlu’nun şiir geçmişi, cümlelerinde açıkça hissediliyor. Altını çizmek isteyeceğiniz çok fazla cümle var. O kadar anlamlı ki çoğu sözü alıntı olarak paylaştım. Kitabın en güçlü yanı, bıraktığı iz. Bitirdiğinizde sadece bir hikâyeyi değil, bir duyguyu da geride bırakıyorsunuz. Çünkü “Bukre”, daha çok hissetmeye ve düşünmeye yönelik bir eser. Kısacası, “Bukre” kalbe dokunan, yer yer hüzünlendiren ama aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına da ayna tutan bir kitap. Özellikle duygusal derinliği olan hikâyeleri sevenler için oldukça etkileyici bir okuma deneyimi sunuyor. Bukre Kahraman Tazeoğlu
BukreKahraman Tazeoğlu · Yediveren Yayınları · 202123,4bin okunma