Mağara: Tenhada Anlam Arayışı , beni modern dünyanın gürültüsünden çekip alan, ruhumun en kuytu köşelerine sızan bir içsel yolculuk niteliğinde bir eser oldu. Kitap, isminin çağrıştırdığı o kadim mağara kelimesini, platonik bir bölgeden ziyade, insanın kendi hakikatini inşa ettiği bir inziva alanı olarak yeniden işlemiş. Fatih Keskin, kelimeleri birer neşter gibi kullanarak kalabalıkların yarattığı sahte benlikleri ayıklamış ve tenhada kalmanın ürkütücü ama bir o kadar da iyileştirici gücünü çok güzel işlemiş. Kitabın 2025 yılında kazandığı başarı, aslında günümüz insanının sessizliğe ve derinliğe duyduğu açlığın bir yansıması. Şiirlerdeki imge dünyası, doğayla kurulan mistik bağ ve varoluşsal sancılar, okuru bu anlam arayışının bir parçası haline getiriyor. Üsluptaki yalınlık, ele alınan konunun ağırlığıyla tezat oluşturarak şiirlerin zihne yerleşmesini kolaylaştırıyor. Eğer modern dünya ile aranıza bir mesafe koymak ve kendi içsel mağaranızın yankılarını duymak istiyorsanız, bu eser bir pusula niteliğinde.
Işığı dışarıda arama. Hakikat, mağaranın karanlığına gözlerin alıştığında başlar.