2026 44. kitabı
Dünyanın en gizemli ve en çok satan yazarını düşünün. Kitapları listeleri alt üst ediyor ama kendisini kimse tanımıyor. Ne bir fotoğraf, ne bir imza günü, ne de doğrulanmış bir kimlik. J. R. Alastor yıllardır gölgelerde kalmayı başarmış bir isim. Ve bir gün, altı gerilim yazarına özel bir davet gönderiyor. Adres: Satın aldığı ıssız bir ada. Amaç: Bir haftalık yazar inzivası. Böyle bir daveti reddetmek neredeyse imkansız. Ancak adaya vardıkları anda atmosfer değişiyor. Ev sahibi ortada yok. Onları karşılayan tek kişi, Alastor’un asistanı Mila. Akşam yemeğinde Alastor’un aralarına katılacağı söyleniyor… fakat o gece masaya gelen tek şey bir oyun... İpuçları, şifreler, geçmişe uzanan hesaplaşmalar ve zorunlu itiraflar. Alastor gerçekten kimdir? Bu adadan kurtulmanın tek yolu geçmişle yüzleşmektir. Ama herkesin sakladığı bir sır vardır. Ve bazı sırlar, ölümden bile daha tehlikelidir. • Yayınevinin gerilim kitaplarını genelde sevdiğim için, puanı çok yüksek olmasa da bu kitaba bir şans vermek istedim. Açıkçası başlarda biraz zorlandım. Çünkü başı biraz karışık başlıyor. Ama sabırlı olursanız taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Herkesin o adaya neden davet edildiği tek tek ortaya çıkmaya başlıyor. En başta şüphelendiğimiz bir karakter var ve bir noktada “Ooo demek şenliğin sebebi sendin!” dediğimiz an geliyor. Tam her şeyi çözdüğümüzü sandığımız yerde ise yazar adeta “Durun bakalım, asıl oyun şimdi başlıyor” diyerek sahneyi ters yüz ediyor. Kitap çoklu bakış açısıyla ilerliyor ve yazarların kendi kitaplarından bölümler de okuyoruz. Bu fikir başta oldukça merak uyandırıcı. Ancak kurgunun gereğinden fazla uzatıldığını düşünüyorum. Tempo yer yer ciddi şekilde düşüyor. Eğer daha sıkı bir anlatımla ilerleseydi, o karanlık atmosfer okura çok daha güçlü geçebilirdi. J. R.’ın kimliği son ana kadar netleşmiyor. Ve gerçek ortaya çıktığında yaşanan şok… Tokat gibi. Ama aynı zamanda insanın aklında soru işaretleri bırakıyor. Tüm bunları tek başına yapmış olması mantık sınırlarını biraz zorluyor. Genel olarak fikir çok güçlü, atmosfer potansiyeli yüksek ama daha kompakt bir kurgu ile çok daha etkileyici olabilirmiş dediğim bir kitap oldu.
Ölüme DavetlisinAnde Pliego · Juno Kitap · 202685 okunma