2026 27. kitabı
Yazarların bütün eserlerini severek hayranlıkla okumuştum. Emanet Gelin serisinin ilk kitabı da bunların arasına girdi kesinlikle favorilerim arasında. Berçem ve Barzan ikisinde kaderleri birbirine yazılmıştı ne bir hüküm ne de hükmün getireceği sonuçlar… ikisi de hayatın onlar için sunduklarından ve sunacaklarından habersiz bir araya gelmişti. İkisi de birbirine enkaz olacak ama bu enkazdan yine beraber çıkacaklardı. Berçem daha küçük yaşta ailesini kaybetmiş belli bir süre dayısı Afran’ın gözetimi altında bir süre kalmıştı. Sonrasında Hezeroğlu ailesinin himayesine girmiş ve onu kendi kızları gibi görüp yetiştirmişlerdi. Yıllar geçtikçe evin en büyük oğlu Ciwan Berçem’e gönlünü kaptırmış evlenmek istemişti. Babasının ve Berçem’in rızasıyla düğün hazırlıkları başlamıştır. Ama Ciwan’ın arkadaşı Miran’da Berçem’e sevdalıdır düğün günü Miran dostu dediği adamı Ciwan’ı öldürmüş Mardin’i yasa boğmuştur. Ciwan ölmeden önce olacakları bilir gibi babasına eğer ölürse karısını kardeşi Barzan’a emanet ettiğini onunla evlendirmesini vasiyet etmiştir. Barzan Hezeroğlu İstanbul’da yaşamakta ve işlerini orada yürütmektedir. Abisinin düğün gününe bir heyecan gelmiştir ama canını toprağa vermiştir üstelik büyüklerin hükmü ile yengesi ile evlendirilecektir evlenmek istemediğini abisinin karısı olduğunu kaldı ki Ciwan’ın bu kadını nasıl sevdiğini çok iyi bilirken karşı çıkmaya çalışmış ama başarısız olmuştur. Hem Berçem’in hem de Berzan’ın hayatları hüküm ile bir araya gelmiştir. Berzan, Berçem’ide alıp İstanbul’a döner. Bu işi uzatmadan boşanacağını her seferinde bu kadına karşı dile getirir. Berçem’in isteği de budur boşanıp dayısının yanına gidecektir. Ama töre de boşanmak yoktur ikisi de hükmün sonuçlarına karşı çıkmanın bedelini bilirken üstelik. Barzan İstanbul’da bir hayat kurmuş ve sevdiği evlenmek istediği kadın Azra ile hayallar kurarken yengesini abisinin emanetini hep bela olarak görür. Azra bunu öğrendiğin de Barzan’dan ayrılmak istemiştir ama adam kadının gitmesine müsade etmemiştir. İki kadın arasında kalan Barzan Azra’ya mutluluk yaşatırken Berçem’i i keskin ve acımasız diliyle her gün öldürüyordu sanki kadının bir suçu varmış gibi. Berçem ve Barzan anlaşma yaparak boşanma gününe kadar sabırlı olacaklardı ama her gün bir tartışma bir kıyamet olunca bu sabır taşacak noktaya gelmişti ikisi de birbirini kırmaktan ve nefret etmekten geri adım atmıyorlardı ama bu zamanla nefretin sevgiye dönüşmesine sebep olacaktı. Berçem kalbini paramparça eden bu adama karşı besleyeceği duyguları ile yaptıkları arasında kalacaktı. Barzan ise ağabeyi için yaşanmadığı sürekli ona hayatı zehir etmek zorunda kaldığı kadına aşık olacaktı. Ama birbirlerini mahvetmişlerdi bu durumu aile büyükleri öğrendiğin de Berçem’i Barzan’dan almışlardı. Ama Barzan karısından vazgeçmeyecekti. Ne yapıp edip Berçem’i geri alacaktı. Ama hayal kırıklıkları ve geçmişin acısı onların peşini bırakacak gibi değildi.
Emanet Gelin - 1Şehnaz Haşimoğlu · Lapis Kitap · 20261,218 okunma