“KAPAK KIZI” 6/10
2026 39. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 12:03
(Spoiler içerir okumayanlar için.) Kapak Kızı Ayfer Tunç Yazarın Annemin Uyurgezer Geceleri kitabını okuduktan sonra ikinci kitabını da okumak istedim ama kitap bir yerden dönecek diye çok bekledim, olmadı. Kitabın verdiği alt anlamlar gerçekten beni ciddi derecede rahatsız etti. P.rno bir dergiye verilen bir pozun bu kadar meşrulaştırılmasını hayretle okudum sonlara doğru. Yani bu poz bir cesaret örneğiymiş de standart aile yaşantısında yaşayan, okumuş,iş sahibi olmuş Selda’ nın yaşamı yanlışmış. Selda hiç cesaret örneği gösterememişmiş. Bir kere gece eve gelmemiş birisi ile birlikte olmuş tam o adımı atacakmış ki onu da bir daha tekrarlamamış o da olmamışmış. Pozu veren kız aslında bunlara sizin hayatınız ne ki, asıl siz benim cesaretime bakın diye asıl onların hayatının sorgulamasını sağlayarak doğruyu gösteriyor mesajı vermiş. Bu mesaj beni fazlasıyla rahatsız etti işin gerçeği. Kitabın devamı yani poz veren kızın cephesinden yazılan Yeşil Peri Gecesi ve Osman kitabını da okuyacam . Umarım aynı fikir empoze edilmeye çalışılmaz.
Kapak KızıAyfer Tunç · Can Yayınları · 202013,7bin okunma