2026 139. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 19:12
![Image](images.openai.com/static-rsc-4/Hj...) ![Image](images.openai.com/static-rsc-4/0Y...) ![Image](images.openai.com/static-rsc-4/5d...) ![Image](images.openai.com/static-rsc-4/Lp...) ![Image](images.openai.com/static-rsc-4/g7...) ![Image](images.openai.com/static-rsc-4/Ct...) Bu kitabı okurken kendimi sadece bir okuyucu gibi hissetmedim… Sanki geçmişin içinde yürüyen biri oldum. Ahmet Taşağıl bu kitapta sadece tarih anlatmıyor, bir milletin ruhunu, köklerini ve yolunu anlatıyor. --- ### Benim Hissettiklerim “Gökbörü” dediğimiz şey sadece bir sembol değilmiş. Okudukça anladım ki, bu aslında bir yol gösterici, bir kimlik. Kitap boyunca hep şu düşünce vardı içimde: Ben sadece bir tarihi okumuyorum, bir iz sürüyorum. Göktürkler, bozkır, mücadele… Ama bunlar kuru bilgiler gibi gelmedi bana. Daha çok, içimde bir yere dokunan şeylerdi. --- ### Bende Bıraktığı Etki Ben sessiz biriyim… Ama bu kitap içimde bir hareket oluşturdu. Şunu düşündüm: Geçmişte yaşayan insanlar da bizim gibi düşünüyordu, hissediyordu. Sadece daha sert şartlarda, daha keskin kararlarla. Ve belki de en çok şu vurdu beni: Bir milletin ayakta kalması sadece gücüyle değil, kendi özünü unutmamasıyla mümkün. --- ### Dil ve Anlatım Yer yer ağırdı, evet. Ama o ağırlık bana uzak gelmedi. Sanki düşünmem için bırakılmış boşluklar gibiydi. Bu yüzden okurken acele etmedim. Sindire sindire ilerledim. --- ### Kendi Cümlemle Özetlersem Bu kitap bana şunu hissettirdi: > İnsan bazen kim olduğunu anlamak için > kendi geçmişinin izini sürmeli. --- ### Kısa Yorumum Benim için bu kitap: Sessizce okunacak, ama içten içe derin bir iz bırakacak bir yolculuk. ---
Gökbörü’nün İzindeAhmet Taşağıl · Kronik Kitap · 2017759 okunma