2026 196. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2026 15:09
Yazardan 3 gün içerisinde okuduğum ikinci kitap. Güzel bir havada sahile karşı bir çırpıda okumuş oldum kitabı. Yine dili ile akıcı, temel öğesini anlatmak için etkili cümleler kullanan, sürekli tavsiyelerde bulunan bir kitap. Acaba mutlu olmak için bize ne lazım? Bunu muhtemelen herkes kendisine soruyordur ve eminim ki herkesin bu soruya cevabı farklı olacaktır. Zira günümüz insanlığı olarak hepimiz mutlu olmak için başkalarında olup da bizde olmasını istediğimiz şeyin olması halinde mutlu olacağımızı söyleriz. Para, şöhret, ün, saygı vs. bu liste uzayıp gider. İşte yazar tam da bu soruya cevap için acaba mutluluğu bizde olup da başkalarında olmayan şeyler bakımından değerlendirmek daha iyi olur diyor. Bir bakıma kitabı okuduktan sonra hak vermedim değil. Gerçekten başkalarında olan ancak bizde olmayanları düşündükçe, onların bizde olması halinde ne kadar mutlu olacağımızın hayalini kurarız, sonrasında o hayalden çıkınca geriye kalan hayal kırıklığından başka bir şey olmaz. Temelinde bu düşünceyi esas alan kitabı okumanızı tavsiye eder, tavsiyelerini de hayatınıza empoze etmenizi öneririm. Zira ben bu tavsiyeleri hayatıma empoze etmeye karar verdim.
Hayata Dair
Mutlu Olma SanatıArthur Schopenhauer · Sel Yayıncılık · 202517,8bin okunma