“ Kitabı -Acılar Sürekli Olamaz- şarkısıyla okumanızı tavsiye ederim.”
Kitap günümüz kitaplarından farklı. “Nasıl hep mutlu olursunuz” “Nasıl istediklerinizi elde edersiniz” tarzında kitaplarla dolu piyasa. Ama yazar bambaşka, kimsenin duymak istemediği bir alanda gerçekliği arıyor. Acının içine bakmamızı, ondan kaçmamamızı ve kaçtıkça da huzursuz hissedeceğimizden bahsediyor.
Ben kendimizi acıdan uzak tutarsak, pozitif psikolojiye ve hayatın güzelliklerine odaklanırsak iyi oluş halimiz artar düşüncesine yakındım. Hala da uzak değilim ama kitap diğer tarafa da yaklaştırdı beni.
Bireysel olarak kendimizle uğraşırsak her problemimiz çözülür anlayışı mevcut şu an. Ama yazar bu anlayışla toplumsal sorunları görmezden geldiğimizden bahsediyor. Ve gittikçe birbirimizden uzaklaştığımızdan, ‘öteki’yi görmeyip sadece ‘ben’e odaklandığımızdan da bahsediyor. Ve ayrıca yazar, acıdan kaçtıkça başımıza hasbelkader gelen ufak bir acının bile bizi çok yaralayacağından bahsediyor.
Kitabın dili biraz ağır ama içeriği zengin. Hayatı sorguladığınız bir dönemdeyseniz akar gider diye düşünüyorum okuması.