Yuwu (Remnants of Filth) – 7 Ciltlik Seri İncelemesi
2026 94. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2026 17:10
“Sana kalbimi göstermek istiyorum “ Yuwu serisini henüz bitirdim ve etkisinden çıkamıyorum! Dostum burda çok acı var çok fazla sevgi çok fazla aşk var.. çok fazla vatan aşkı, insan aşkı, arkadaş aşkı.. çok büyük bir bağlılık çok büyük bir inanış var. İdeallerine ulaşmak için yürümeleri gereken çok uzun ve tuzaklarla sarmalanmış bir yol var.. ve kimse yolundan dönmüyor :..) ve seri şöyle ilerliyor “KÖTÜ GÜNLER BİTTİ DOSTUM! ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE DAHA KÖTÜ GÜNLER VAR…” Bu danmei Chonghua İmparatorluğu’nda geçen epik bir xianxia hikayesi. Soğuk ve disiplinli General Mo Xi ile her durumda gülümseyen, zekası parlayan Gu Mang’ın etrafında dönüyor. Mo Xi’nin soğuk görünüşünün altında altın gibi bir kalp yatarken, Gu Mang’ın kırılgan ama ışıldayan zekası insanı derinden etkiliyor. İki eski dost ve sevgilinin arasında ihanet, siyasi entrika, soylu-köle ilişkisi ve vatan aşkı iç içe geçiyor. “Kim kahraman olmak ister ki aslında? Ama birinin olması gerekiyordu”. Onlar çok fedakarlıklar yaptılar ama öyle böyle değil …hele aşkları.. benim bu ciğer komple gitti ! “Seni eve götüreceğim. Yetmiş bin ölü ruhla birlikte… Çağlar boyu sürecek bir barışla birlikte. Bana yeniden inanmaya hazır olduğun sürece, ben, Gu Mang, sözümü tutacağım. Yaşamda da, ölümde de. Kendimi General Gu diye anılmaya layık kılacağım. Ve seni… evine götüreceğim” Yazarın dili oldukça edebi ve akıcı; karakterlerin duygularını ve içsel çatışmalarını öyle güzel ifade etmiş ki okurken birçok sahnede durup içselleştirip zırlayıp devam etmek zorunda kaldım. Bir çok alıntı paylaşmamak için kendimi kontrol altına almam gerekti. Buraya bile durmadan ekleyesim var fark ettiyseniz :.) Son söz: derin karakterler, güçlü hikaye ve unutulmaz bir “lovers to enemies to lovers” dinamiği arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bu iki generali gerçekten okumalısınız :..) Mendillerinizi hazırlayın baya bi mendil ama Puanım: 10/9 (Tüm seri için)
Duygu ve Düşünce
Remnants of Filth, Vol. 1Rou Bao Bu Chi Rou · ‎ Seven Seas · 202318 okunma