2026 13. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 23:56
1974 Türkiye’sindeyiz başka bir evrende ama en güzel halimizle değil. İçinde bulunduğumuz distopyadan çıkıp başka bir distopyaya giriyoruz bu kitap ile… Kitabımıza göre dünyanın büyük çoğunluğu gibi Türkiye de ‘hiperdemokrasi’ sistemine geçmiş. Bu sistemde her şey halk oylaması ile belirleniyor. Kimin yaşayıp kimin öleceğine bile… Yaşam vizesi adı altında insanlara belirli süre için vize veriliyor. Süre bittikten sonra vizenin uzatılıp uzatılmaması ülkeye sağladığın yarara ve jüri oylamasına bağlı… Ana karakterimiz dedektif Stan LaFleur’un vizesi reddedilmişken bir cinayet ve intiharı araştırması istenir. Hayatının son 5 gününde dedektif bu olayı çözmeye çalışır. Aynı zamanda o günlerde gökyüzünde halkı telaşlandıran ve sebebi tam olarak bilinmeyen kızıl bir yarık oluşmuştur. Bu bir kıyamet alameti mi yoksa arkasında başka bir sebep mi var? Peki Stan LaFleur’un çözmeye çalıştığı cinayetle bu kızıl yarığın bağlantısı ne? Kitabımız bize bu soruların cevaplarını veriyor. Benim için sonlara doğru karmaşıklaşan bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Ama genel olarak sevdim. Biraz bilimkurgu, biraz distopya biraz da polisiye… Farklı kurgular seviyorsanız ilginizi çekebilir.
Örümcek BurgacıAlper Canıgüz · Everest Yayınları · 2025682 okunma