2026 12. kitabı
Freida McFadden’ın Hizmetçi kitabını okudum ve serinin ilk kitabı olarak gerçekten çok akıcı bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır bir kitabı bu kadar hızlı bitirmemiştim; hatta okurken “Ben bu kadar hızlı kitap bitirebiliyor muydum?” diye düşündürdü. Dili sade, anlaşılır ve sürükleyici olduğu için sayfalar adeta kendiliğinden akıyor. Kitapta çok büyük ters köşeler ya da şaşırtıcı kırılmalar olmasa da merak duygusunu canlı tutmayı başarıyor. Bu yüzden beklentiyi aşırı yükseltmeden, keyifli ve tempolu bir okuma deneyimi arayanlara rahatlıkla önerilebilir. En sevdiğim detaylardan biri ise ilk kitabın sonunda, serinin ikinci kitabına yapılan kısa bağlayıcı dokunuş oldu. Hikâye kendi içinde tamamlanıyor ve tatmin edici bir sona ulaşıyor; ancak aynı zamanda ikinci kitap için küçük bir kapı aralanıyor. Seriyi devam ettirmek isteyen okurlar için oldukça başarılı bir geçiş hazırlanmış. Ayrıca kitabın yakın dönemde vizyona giren bir film uyarlamasının da olması dikkat çekici. Son zamanlarda kitaplardan uyarlanan yapımların arttığını fark ediyorum ve ben de istemeden kendimi bu tarz eserleri okurken buluyorum. Hizmetçi, hem okuması keyifli hem de uyarlamasını izlemeyi merak ettiren kitaplardan biri oldu.
HizmetçiFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 202311,4bin okunma