2026 12. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 21:00
Çizgili Pijamalı Çocuk kitabı, insanı derinden etkileyen ve uzun süre düşündüren eserlerden biri. Yazar, savaşın acımasız yüzünü bir çocuğun masum bakış açısından anlatarak okuyucuya çok güçlü duygular hissettiriyor. Özellikle Bruno karakterinin olayları anlamaya çalışması, masumiyeti ve saf düşünceleri hikâyeyi daha da etkileyici hale getiriyor. Kitap boyunca sade ve akıcı bir dil kullanılmış olması da okumayı kolaylaştırıyor. En beğendiğim yönlerinden biri, dostluk temasının ön planda olmasıydı. Farklı dünyalarda yaşayan iki çocuğun kurduğu bağ, insanların aslında önyargılardan uzak ne kadar saf ve samimi olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda kitap, savaşın sadece cephede değil, çocukların hayatında da ne kadar büyük yaralar açtığını çok net bir şekilde hissettiriyor. Sonu ise oldukça çarpıcı ve duygusal. Okuyucuyu hem üzüyor hem de derin düşüncelere sevk ediyor. Genel olarak hem anlatımı hem verdiği mesajlar açısından çok başarılı bulduğum bir kitap oldu. Okuduktan sonra etkisi uzun süre devam eden, anlamlı ve değerli bir eser. Bir Türk olarak şu atasözüyle bitirmek istiyorum: Eden bulur.
Çizgili Pijamalı ÇocukJohn Boyne · Tudem Yayınları · 202150,6bin okunma