Zorunda kalınmış büyüme…
2026 20. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 22:30
Benim için bu kitap, duygusal olarak kolay bir okuma değildi. Kalbimde gerçekten bir sıkışma hissettim. Ama belki de bu yüzden etkileyici. Çünkü bazı kitaplar vardır, sadece okunur ve biter. Bu kitap ise hissedilir ve insanın içinde kalır. Beni derinden etkiledi. Kitapta en çok hissedilen duygu, zorunda kalınmış büyüme bence.Çocukluk dediğimiz o kırılgan, oyun dolu dönem; burada yerini sorumluluklara, korkulara ve içten içe bastırılan bir yalnızlığa bırakır. Bir çocuk bu kadar ağır yükleri taşımak zorunda olmamalıydı.Anneler nasıl sessiz kalır öfkesini mi daha baskın yoksa baba, amca, dayı her neyse onların yaptıklarına karşı öfkem mi daha baskın karar veremiyorum. Dönüp dolaşıp yine çocuğa geliyorum. Bir insan bu kadar küçükken bu kadar güçlü olmak zorunda mı?" İşte tam bu sorgulama, kitabın en vurucu yanı. Çünkü cevap çoğu zaman sessizlikte saklı. Ve o sessizlik, okuyan kişiyi daha da derinden etkiliyor. Dili sade ve kesinlikle bilgilendiren bir kitap. Bu toplumda çocukları yani geleceğimizi korumak adına okunması şiddetle tavsiye edilir
1K
Kardeşini DoğurmakBüşra Sanay · Doğan Kitap · 20188bin okunma