2026 21. kitabı
Okunma: 19 Mart 2026 00:49
Alice Feeney muhabir, haber editörü ve yapımcı olarak çalışmış bir yazar. Mesleki birimlerinin belki etkidi ile kahramanın bir muhabir olduğu bir roman kaleme almış. Sürükleyici ve kolay okunan bir kitap istiyorsanız “Ne Yaptığını Biliyorum” çok güzel bir seçim olur. Konu çok güzel başlıyor. Tempo hiç düşmüyor. Kafanızdaki soru işaretlerinin peşinde kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Bir dizi cinayetin peşinden olayı bir kadın, bir erkek ve katilin gözünden okuyorsunuz. Sürükleyici yanı katil kadın da olabilir, adam da hatta bir yabancı da. Olaylar tipik bir İngiliz kasabası Blackdown’da bir kadının öldürülmesi ile başlıyor. BBC de muhabirken öğle haber spikerliğine geçen Anna, yerine baktığı spikerin işe dönmesi ile bu olaya gönderiliyor. Anna’nın çocukluğunun geçtiği kasabada işlenen cinayetler onun geçmişi ile hesaplaşmasına neden oluyor. Sona doğru tempo iyice artıyor lakin “ ben” finali zorlama buldum. Kitap içindeki bazı kurgu unsurlarını da saçma buldum. Sanki yazar son anda katili değiştirmiş hissi verdi. Tess, Grange ve Ahmet Ümit’den sonra belki de çıtayı baya yükselttim. Kitapta örtük olarak şiddet unsurları bulunması gerilimi daha da arttırıyor. 18 yaş üstü okurlara uygun. Akıcı bir tatil kitabı istiyorsanız okunabilir ama edebi anlamda pek bir şey beklemeyin.
Roman-Edebiyat
Ne Yaptığını BiliyorumAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20226,8bin okunma