İmkansız Coğrafyalar İncelemesi
2026 4. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2026 23:53
18 Yaş ve Coşkun Aral Kitaptan önce Aral üzerine bir inceleme yapmak isterim. Ben , ki 18 yaşında bir üniversite Dil hazırlık öğrencisiyim. Coşkun Aral ile tanışmam yanlış bilmiyorsam 1-2 sene önce kadar oldu. O zamandan beri hayranlıkla yaptığı videoları takip ediyorum. Her belgeselini izledikçe dünya gezegeninde insan canlısının hayat vurgusunu her yerde son ses çıkarabildiğini gördüm. Siyanürlü suyun etrafında altın bulma umuduyla kümelenen insanlardan, yamyamlardan kaçmak için 40 metre ağaçların tepesinde yaşayan insanlara kadar... İnsanoğlu ve yaşam olgusu, dünyanın her yerinde kendini güçlü bir surette var ettiğini gördüm. Bu yaşımda hayatımdaki en kötü eğitim senelerimden birini geçirdim. Hayatımda yaptığım bir karardan belki de pişmanlık duymama sebep olduğum birkaç andan birini bir sene boyunca yaşadım. Bunu anlatmamın sebebi, Aral'ın kitabının bendeki tesirini daha iyi anlamanız. Velhasıl, sayın Aral bu kitabında benim gibi genç insanlara güzel bir hayat amacı, hayat bakışı sunuyor. Dünyayı keşfetmek. İmkansız Coğrafyalar kitabı bu anlamda bence çok değerli bir kitap. İmkansız Coğrafyalar Kitap sayın Aral'ın gezdiği, tanık olduğu olayları; tarihi gelişmeleri ve coğrafyaları aktarıyor. Avrupa'dan en uzak doğu Asya'ya kadar gezmiş ve buralarda kelle koltukta ölümle burun buruna yaşamış bir insandan bahsediyoruz. Oldukça değerli bilgilerin bulunduğunu söyleyebilirim. Kitabın Afganistan bölümünü okurken mücahidlerin aslında nasıl bir yol izlediğini resmen ben yaşadım. Şah Mesud ile röportaj yapmak umuduyla yaşadığı zorlukları bir edebiyatçı gibi anlatmış ,sayın Aral. Eleştirmek haddime değil elbette, sadece kitapta canımı sıkan mevzulardan en büyüğü tarihi bilgilerin yoğunlukta olmasıydı. Misal Çad'taki militan örgütlerden bahsedilmek yerine oranın insanı , coğrafyasını daha detaylı işleyebilirdi fakat bu durum Aral'ın kitabının kalitesini değiştirmiyor. Okuduğunuz vakit resmen Coşkun Aral'ın omzunda onunla seyahat eden bir kamera gibi olduğunuzu hissediyorsunuz. Mutlaka Okumanızı tavsiye ederim. Profilimde kitapla ilgilu çok beğendiğim görselleri koyuyorum. İsteyen bakabilir.
İmkansız CoğrafyalarCoşkun Aral · Kronik Kitap · 2025146 okunma
Şahane bir inceleme 🤲🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻