Özbenliğimizin asıl gerçekleri…
2026 47. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2026 17:27
Jack London’ın Beyaz Diş’ini okurken şunu fark ettim: Doğa gerçekten acımasız ama bir o kadar da öğreticidir. Okuma sürecim bpyunca Beyaz Diş’in mücadelesi bende hayranlık oluşturduğu gibi aynı zamanda hüzün, acı ve tükenmişlik ruhunu da hissettirdi . açıkçası bazı yerlerde de çok sinirlendim ancak beyaz dişin yaşam mücadelesini göz önüne aldığım zaman yaşam şartları doğrultusunda takdir etmek zorunda da kalmış olduğunu söyleyebilirim. Benim için bu bir kitaptan daha öte güvenin, sevginin ve değişimin ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir yolculuktan ibaret olan bür hikayeydi. Özellikle insanların kendi seçimleri doğrultusunda bir canlıyı iyi ya da kötü olarak yönlendirmesi oldukça düşündürdü. Ve bunun sonucunda şu sonuca vardım: her bir insanın iyi -kötü bir evrenden oluştuğunu ve bu ahlakı etikleri karşımızdaki canlıya aktarırken aslında gerçek bizin ahlaki kurallarını karşımızdaki canlıya aktarmış oluruz. Özellikle karşımızdaki canlı bir hayvan ise öz benliğimizin gerçek yönünü ortaya koyarız.  Kısa söylemem gerekirse ;Beyaz Diş bana hem doğanın sert gerçeklerini hem de şefkatin dönüştürücü gücünü hissettirdi. Okurken sadece bir kurt değil, aslında biraz da kendimi okudum.
Beyaz DişJack London · İndigo Yayınları · 202195,5bin okunma