Kitabı okurken Portuga ve zeze aklıma geldi.
2026 89. kitabı
Kısa, öz ve ruhu tazeleyen bir yolculuk arayanlara tavsiyemdir. Kısacık bir metin nasıl bu kadar derin olabilir, bunu düşündüren sıcacık ve çok içten bir hikâye. Kısa ama etkileyici kitaplar listeme bir yenisi daha eklendi. Keşke daha uzun ve daha derin bir şekilde okuyabilseydik dediğim, kısacık ama son derece keyifli bir kitaptı. 1960’larda Paris’in yoksul bir mahallesindeki Mavi Sokak’ta yaşayan Yahudi çocuk Moïse ile mahalle bakkalı Mösyö İbrahim arasındaki ilişki konu ediliyor. Doğumundan kısa süre sonra annesi tarafından terk edilen, babasıyla yaşayan Moïse; babasından göremediği sevgiyi ve yakınlığı, mahallenin bakkalı Mösyö İbrahim’in dostluğunda bulur. Mösyö İbrahim, her şeye büyük bir bilgelik ve hoşgörüyle yaklaşan bir Müslümandır. Zamanla ikisi arasında güçlü ve derin bir bağ gelişir. Babasının intiharıyla kendisini daha da yalnız hisseden Moïse’yi evlat edinir. Artık onlar yalnızca iyi birer dost değil, aynı zamanda baba ile oğuldur. Kitabı bitirdiğinizde cebinizde Mösyö İbrahim’den kalma birkaç hayat dersiyle kalıyorsunuz. Bu güzel kitabın bir de filmi varmış; en kısa zamanda onu da izlemek istiyorum.
Mösyö İbrahim ve Kuran'ın ÇiçekleriEric Emmanuel Schmitt · Doğan Kitap · 20246,5bin okunma
Gülşah
Çocuk bakış açısıyla yazılmış kitapları çok seviyorum. Okuma zevki çok güzel. ❤️