2026 61. kitabı
Bir anne evlatlarını sevme konusunda ayrım yapabilir mi? Her ne yaparsa yapsın birini diğerinden daha fazla sevebilir mi? Erika, huysuzluk yapan ve pişirdiği her yemeğe eleştirisi olan kızının aksine her daim şık giyinen, yakışıklı ve başarılı oğlu Liam'ı ayrı seviyor. Koşul ne olursa olsun daha oğlunun doğduğu an da bir başka rakibinin olmayacağını, ebediyen onu ayrı seveceğini kalbinde hissediyor. Ama bu ne kadar sağlıklı bir yaklaşım? Sıradan bir akşamda iki dedektif kapılarını çaldığında Erika ne olduğu açıklanmadan başına gelen yıkımı sezdi çünkü oğlunun neler yapabileceğinin farkında. Liam'ın okulundan genç bir kız kayıp, onu son gören ise Liam. Haliyle Liam herkes tarafından şüpheli durumunda. Kusursuz bir çocuğu olduğuna inanmak isteyen Erika tehlikenin farkında. Oğlunun ne yapabileceğini, geçmişteki psikiyatrist randevuları ve dile gelen karanlık düşüncelerinden sonra Liam'ın masum olduğuna inanmak istese de bir anne olarak endişeli. Çok sevdiği oğlunu korumak için ne yapabilir? Erika'nın yaklaşımının her konuda yanlış olduğunu düşünüyorum, sevgi konusu bir yana kayırma, suç potansiyeline rağmen haklı çıkarma güdüsü bireyi cezadan uzaklaştırdığı için potansiyel suçluya dönüştürür. Geçmişe dönük sırrın açılması kurguya pek de katkı sağlamadı, bağlanan noktanın zemini hazırlanmadı damdan düşer gibi pat diye oldu bitti haliyle eksik ve basitlik hissi verdi. Okuduğum diğer Freida eserleri gibi Kusursuz Çocuk da aşırı akıcı okunuyor lakin kurgunun derinliği yok, hızlıca ve yüzeysel yazıldığını düşünüyorum. Kafa dağıtmak ve rs'den çıkmak için ideal ama incelikle örülmüş bir kurgusu yok, bu türde eserler okurken ters köşe, şaşırtan bir olay zinciri bekliyorum haliyle bu eser keyifle okunsa da basit geldi.
Kusursuz ÇocukFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 2026786 okunma