2026 71. kitabı
Hayat restart atmıyor, sadece seni daha zor bir level’a atıyor. Seni Seviyorum Uçur Beni; şiddet, yoksulluk ve politik gerilimle çevrili bir dünyada gençlerin hayatta kalma mücadelesini ve kader ile tesadüf arasındaki ince çizgiyi sorguluyor. Sefa Kaya, İzzet Can ve Beyza... Üç gencinde hayatında travmalar yaratacak acılar, dramlar ve sıkıntılar. Bu üç karakter, aynı şehirde, İstanbul’un sert ve kaotik ortamında yaşayan, birbirine temas ederek savrulan hayatlara sahip. Sefa, inşaat depolarında işçi olarak çalışan ve borçları yüzünden öldüren inşaat işçisi bir babanın oğlu. İzzet Can, nefret ettiği annesiyle aynı adı taşıyan bir eğlence mekanında komi olarak çalışan, aynı zamanda uzaktan bilgisayar mühendisliği almış ama maddi sıkıntılar gereği eğitimini yarım bırakmış bir genç. Beyza Nur, edebiyat fakültesi dramaturji bölümünde okuyan, kasiyer olarak çalıştığı marketten ve yurttan atılan bir genç kız. Birbirinden bağımsız başlayan hikâyeleri vapurda gerçekleşen bombalı saldırı ile kesişiyor. Günümüz Türkiye’sinin karanlık ve sıkışmış atmosferinde geçen, gençlik, kader ve hayatta kalma temalarına vurgu yapan eser alışılmışın dışında bir işleyiş ve tekniğe sahip. Level, start gibi oyun kavramları ile bölüm geçişleri sağlanırken okurunda bu oyunun içinde olduğu hissiyatını veriyor. Sisteme eleştirileri ve gündelik hayattan insanların içinde sıkışığ kaldığı zorlukları aktarması hoşuma gitti. Yazarın okuduğum diğer üç eserinden apayrı bir roman Seni Seviyorum Uçur Beni, bu yönden beni hayli şaşırttı Bu türde okumayı sevenlere tavsiyemdir.
Seni Seviyorum Uçur BeniZeynep Kaçar · Doğan Kitap · 202671 okunma