Bazı kitaplar kütüphanede durmak için, bazıları ise hayata karışmak içindir. Volkan Erkan’ın adıma imzalayarak gönderdiği "Zihnini Yeniden Yapılandır", benim için bir başucu kitabından çok daha fazlası; zihnimin labirentlerinde el feneriyle dolaşmak gibi...
Kitabı okurken öyle yerler var ki, durup sayfayı kapatıp dakikalarca düşünmek gerekiyor. Sizinle altını çizdiğim birkaç can alıcı noktayı paylaşmak istiyorum:
"İnsan ne olduğunu bilmek istiyorsa, önce ne olmadığını görmek zorunda."
Çoğu zaman kendimizi zannettiğimiz kişi, aslında toplumun, ailenin veya geçmiş travmaların üzerimize giydirdiği bir elbise. Volkan Erkan bu kitapta bize o elbiseyi çıkartıp, gerçeğe bakma cesareti veriyor.
"Zihin, eğer eğitilmezse bir hapishanedir; ancak yeniden yapılandırılırsa özgürlüğün kapısı olur."
Bu eser, sadece "pozitif düşün" demiyor; zihninin nasıl çalıştığını, seni hangi korkuların yönettiğini ve bu mimariyi temelinden nasıl değiştirebileceğini anlatıyor. Kendi adıma söyleyebilirim ki, bu bir okuma süreci değil, bir yüzleşme süreci.
Yazara bu kıymetli ve isme özel hediyesi için tekrar teşekkür ederim. @voolkanerkan
Eğer siz de kendinizi tekrar eden döngülerin içinde hissediyorsanız, zihninizin duvarlarını yıkıp yeniden inşa etmeye buradan başlayabilirsiniz.