Sade ve Sadece Sevmenin Gücü
2026 19. kitabı
Kırılgan bir dünya fazlasıyla kırılmış bir çocuk ve onun kırıklarını sadece sevgiyle saran bir adam... İçinizi ısıtacak, kalbinize dokunacak, kendi kısacık etkisi çok büyük bir kitap. Koşulsuz sevginin, yargılamadan eğitmenin - yön vermenin mümkün olduğunu gösteren güzel bir örnek Mösyö İbrahim ve Kuran'ın çiçekleri. Mösyö İbrahim Paris'in yahudi mahallesinde yaşayan bir bakkal. Müslüman olduğu için herkes onu Arap sanıyor ama muhtemelen bir Türk. Ayrıca tam bir Sufi. Kendi halinde yaşıyor, hiç birşeyi incitmiyor kâinata muhabbet ve hayret nazarıyla bakıyor. Moïse terkedilmenin, sevgisizliğin ve yalnızlığın en alasını yaşamış bir çocuk. Mavi Sokakta yolları kesişen bu iki kişinin sade ve iyileştirici sevgisini okumak size de iyi gelecek. Bu kitap bize yargılamadan sevmenin de mümkün olduğunu, sevilmenin affetmeye açılan kapının anahtarı olduğunu gösteriyor. Ayrıca çok güzel bir önsöz ile sunulduğunu da belirtmek gerekir.
Mösyö İbrahim ve Kuran'ın ÇiçekleriEric Emmanuel Schmitt · Doğan Kitap · 20246,5bin okunma