Söyleme Bilmesinler // Şermin Yaşar
2025 30. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 04:51
Söyleme Bilmesinler, Yeter artık bildiklerimiz. Çok bilmek de iyi değil. Söyleme bilmeyelim...Hem herkes her şeyi bilecek olsa otuduğumuz evlere, mahallerde duramayız. Herkes bir şeyler saklıyor işte... Şuan televizyonda SAMİME SANAY olsun... "Söyleme Bilmesinler..." diye başlasın şarkıya. Başını omzuma yaslansın Nurten. SAMİME SANAY "Hiç Kimse dolduramaz Kalbimdeki Yerini " derken eğilip saçlarını öpeyim. Doymadan kalkalım sofralardan, elimizi bile yıkamadan... "Yalansız artık. Hâla birkaç sırrımız olsun. Ama yalansız..." Hiç sıkılmadan okuyabileceğiniz hatta tek oturuşta bitirebileceğiniz tadı damağınızda kalacak, sayfalar arkası sırlarla dolu bir kitap ÖNERİSİYLE geldim. Öyle yalın öyle dokunaklı; bazen sarsıcı, bazen hüzünlü. Sayfalar akıp giderken, her bölümde sırların da tek tek çözüldüğü... Karakterler konuştukça kimi haklı bulacağımı şaşırdım. Sen de keşke söyleseydin be diye, konuşa konuşa kitabı bitirdim. Kitabın konusu, dışarıdan bakılınca normal aile gibi görünen ama her birinin içlerinde haykırdıklarıyla dışlarından söyledikleri farklı olan aile bireylerinin, diyaloglarından oluşuyor. Birbirlerini tanıdıklarını zannediyorlar ama hiç de tanımamışlar aslında. Birbirlerine nasılsın? diye içten gelerek sormalarını bile hep bekledim durdum. Neden gerçeklerden kaçıp soramadılar? Çünkü yalanla kurulmuş, kandırmaca bir aile bağlarından ibaretlerdi. Sevgisiz büyütülmüş bireylerin çocuklarına aktardıkları sevgisizlikler hakimdi. Babalarının hatalarını çocuklar ödedi. Üçü de. Ama en çok ETHEM mi? EKREM mi? EMİN mi? Bilemedik. Bu gerçekten o kadar üzücü ki... Bu kitapla beraber yapılan aynı hataların bireyden bireye nasıl aktarıldığını okurken, bir noktadan sonra nasıl düzeltileceğini de okudum. " YETER BE BİLDİKLERİMİZ. ÇOK BİLMEK DE İYİ DEĞİL. SÖYLEME BİLMEYELİM." Keyifli Okumalar.
Söyleme BilmesinlerŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202524,5bin okunma