Evet, bir serinin daha sonuna geldik. Ama yazar kitabın sonuna kocaman harflerle "ACABA SON MU?" yazarak bizi şüpheye düşürmeye çalışıyor. Bence devam etmez ama yan kitaplar olur. Persona ile bir yerde ufak bir birleşimleri vardı çünkü. Sonra yazarın yeni kitabı da yolda. Bakalım neler olacak?
Resme bütün olarak tüm seriyi inceledim. Yani sadece 3ten bahsetmeyeceğim. Herkes Biliyor ki ben başta yunan-roma mitolojisi içerikli fantastik kitap sandıydım. Adam Hadesim diyerek yarattığı cehennemde geziniyordu. Bildiğiniz cehennem değil, koca bir bina düşünün. işte Hıristiyan inancına göre cehennemin katlarının isimlendirildiği günahlar kulübü. Aynen habule baktımdı bende.
Sakin olun sonra adamın birtakım Cinsel problemlerinin olduğunu mitolojisi pek sevdiğini, biraz karanlık bir hayat yaşadığını öğrendim. Yani ortada fantastik durum yoktu. İşin garibi esas kız Helen'de sonradan bu deliye uydu.
Bence çok yaratıcı bir fikirdi bu şekilde kurgu oluşturması. Ama her ne kadar böyle bir temayı üretmek kolay olmasa da o kurguyu sürdürebilmek de kolay değil. İşte burada yazarın akılcılığı devreye giriyor. Bu arada ana mesele bu değil.
Yazar hem kendi mesleki bilgisini konuşturuyor hem de üretkenliğini. Burada bilim ve teknolojik alanda da hem yaratıcılığını hem de araştırma becerisini de konuşturuyor. Mesleği yazılım olan ama işini yapmayan şahsiyet olarak özellikle o kısımları çok beğendim. Bilimsel kısımlar ise biliminsanı kankitomdan kaptığım naçizane bilgimle de taktir ettim.
Seri üzerine konuşulacak çok şey var aslında. Karakterler özellikle. Ancak yazım alanı kısıtlı.
İşte uzun lafın kısası olarak diyorum ki, seriye sadece #darkromance olarak bakmayalım,çok daha fazlası var. Çok da dark değil, o okuduklarınız gibi, o şekilde değil.
Tam puan verip elveda diyerek, dehşet ve ibretle tavsiye ediyorum