2026 68. kitabı
𝘿𝙤𝙧𝙞𝙖𝙣 𝙂𝙧𝙖𝙮'𝙞𝙣 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙧𝙚𝙨𝙞 ​"Keşke portrem benim yerime yaşlansaydı, ben ise hep böyle genç ve güzel kalsaydım." Okur kitlenin büyük bir  kesimi bu romanı okudu. Bende okumayanlar kervanından, okuyanlar kervanına katılmış oldum. :) Kitap yayınlandığı dönem  tam anlamıyla bir skandal yaratmış.  İngiliz toplumunun ve basının da etkisiyle çok ağır eleştirilere ve baskılara mâruz kalmış... Öyle ki okuma arkadaşım ile okurken "ay ressam erkek, ama porte sahibi de erkek ben mi yanlış anladım" falan diye sohbete giriştik. :) İşte ortak okunan kitaplarda böylece birbirimize farklı bakış açıları ve analizler fırsatı yakalıyoruz. Öncelikle kitabın fiziksel dokusundan bahsetmek istiyorum.  Kitap gerçekten çok şık duruyor değil mi? Kağıdın dokusu, yazı karakterinin seçimi ve o kapak tasarımının sunduğu kalite, okuma deneyimimi kesinlikle bir üst seviyeye taşıdı. Okurken elinize gelen o kaliteli kitap hissini fazlasıyla veriyor.  ​Bir de bu tarz edebi eserlerde en kritik nokta çevirisi. Çeviri o kadar akıcı ki, sanki bu kitap Türkçe düşünerek yazmış gibi.  Hem içeriğiyle zihni zorlayan hem de baskı kalitesi ve çevirisiyle okuyucusuna değer verdiğini hissettiren çok özel ve güzel bir baskı olmuş. Romanın temelinde, narsisizmle harmanlanmış gençlik takıntısı, aslında hepimizin içindeki o görünüş kaygısına dokunuyor. Öyle ki portre yaşlandıkça, Dorian’ın ruhundaki o çürümeyi izlemek gerçekten ürkütücü ama bir o kadar da sürükleyici...  @pusluyayinlari #doriangrayinportresi #oscarwilde #edebiyat #okurtavsiyesi #klasik ​
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Puslu Yayıncılık · 202299,1bin okunma