2026 27. kitabı
Bence #UğultuluTepeler bir hırs hikayesi. “Yorkshire bozkırlarında geçen tutkulu, karanlık ve intikam dolu bir aşk hikayesidir. Evlatlık alınan Heathcliff ile Catherine Earnshaw’un derin aşkı, sınıfsal farklılıklar yüzünden imkansızlaşır. Catherine’in başka biriyle evlenmesi üzerine Heathcliff, yıllarca sürecek yıkıcı bir intikam planıyla geri döner. “(Boğaziçi Enstitüsü) Anneleri doğumda öldükten sonra suçlanan çocuklara çok fazla üzülüyorum. Bu yüzden romanda en acıdığım karakter Hareton. Sefillik içinde büyüyüp, itilip kakılıyor.Bence mutlu olmayı hak ediyordu. Kitabı bitirince hemen gidip filmine baktım. 2009 yılında seyircilerle buluşmuş. İki saate sıkıştırılmış filmde bariz eksiklikler var. Bu arada Emily Bronte'nin gencecik yaşında ölmesi de üzücü. Keşke uzun yıllar yaşasaydı da, onun kaleminden birkaç roman daha okuyabilseydik. Kitapta dil ağır ve ağdalı. Anlamak daha doğrusu anlamlandırmak bazen yoruyor. Ancak hikaye gerçekçi ve insana ait duygular işlenmiş. “Her şey olanca karmaşıklığına rağmen son derece yalın.”( Arka Kapak)
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Nilüfer Yayınları · 201758bin okunma