·112 syf.····Okunma: 29 Nisan 2026 19:24 Selam Japon edebiyatından eserler okumayı sever misiniz? Ben şahsen çok seviyorum. Ben Japon edebiyatının sessiz,sakin ilerledigini ve insan duygularına ağırlık verdiğini düşünüyorum. Şahsen bugüne kadar okuduğum Japon edebiyatına dair kitaplar genelde böyleydi.
#baharbahçesi Akutagawa Ödüllü yazar #tomokashibasaki 'ninnkalemk ile tanışma kitabım oldu.
Taro eşinden boşandıktan sonra mesleğini bırakır ve farklı bir iş bularak Tokyo'da yeni bir yaşama başlar. Yeni evi yıkılması planlanan bir apartmandadır. Bu apartmanda her bir daireye Çin Zodyak'ından isimler verilmiştir. - Bu detay çok ilginç geldi bana.- Ejderha dairede oturan Nishi apartmanın yanındaki gök mavisi eve ilgi duymaktadır. Bu ilgi normal sınırların ötesindedir. Bu eve ilgisi sayesinde Taro ile arkadaşlık ilişkileri başlar. Arkadaşlıklarının odak noktası bu evdir. Nishi'de bulunan Bahar Bahçesi isimli fotoğraf kitabında bu evin fotoğrafları bulunmaktadır. Bu fotoğrafları defalarca incelerler ve evin içini, orada yaşamış olanları daha çok merak ederler. Bu eve genç bir çift taşınınca onlarla tanışmak ve evin içini gitmek e ister Nishi.
Kitabın odak noktası Taro ve Nishi'nin bu eve karşı ilgisi gibi görünse de zaman içinde insanın ve eşyaların değişimi, geçmişin bugünü nasıl etkilediği ve kalabalık içerisinde gibi görünen şehir hayatında insanın yalnızlığı ve hayatlara ufak dokunuşlarla fark edilmeden bırakılan izler anlatılıyor.
Sakın bir tempoda ilerleyen kitapta günün koşturmacasına inat huzur bulduğum satırlar oldu.