Jane Austen'den "Gurur ve önyargı" bizi 1800'lü yılların İngilteresine görüyor
Dönem atmosferini harika yansıtan eser o dönemin yaşantısı ve insanların önceliklerinin neler olduğunu bize ustalıkla hissettiriyor.
Özellikle mülkiyet ve evlilik gibi kavramların bireysel özgürlüklerin önüne geçişini ve karakterlerin bu dar düşüncelerle mücadele edişini izlemek , kitabın üzerinden 200 sene geçmesine rağmen yaşantımıza dair yaptığı tespitlerin hala geçerliliğini koruduğunu gösteriyor
Çok fazla karakter ve akraba durumları vardı bu tür kitaplarda not ederek okurum
Favori karakterim 5 kızın babası Bay Bennett oldu. O da dönemin getirdiği kalıplaşmış düşünce olan ; kızların zengin bir soyluyla evlenmesinin tek başarı olarak sayıldığı bu zamanda kızı Elizabeth gibi aynı düşüncede olup bu fikri reddediyor ve ve kızının mutluluğunu, toplumsal statülerin ve zenginlik beklentisinin üzerinde tutuyor
Bunun dışında kitaptaki en espirli ve en kendine münhasır kişi olması sebebiyle de favori karakterim kendisi oldu
Siz de İngiliz edebiyatının o zarif ve romantik atmosferini solumak isterseniz bu esere bir şans verebilirsiniz