2026 43. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 11:11
Muallim Naci Ömer'in Çocukluğu Eserde; Ömer'in sekiz yaşına kadar olan yaşantısının çarpıcı yanları, yine küçük bir çocuğun ağzından anlatılırcasına bir duygu yoğunluğu ile aktarılmaktadır. • Bir felaketzedeyi en fazla, teselli eden ağlatır. (Sayfa 5) • İyi adama herkes acır. Bahtiyar sayılmasın mı o insan ki ölümü, millettaşı olmayanları da üzer. (Sayfa 10) • "Bir damla gözyaşı, ebedi saadetin vesilesi olabilir." (Sayfa 11) • Demek ki ben kendi evimde oturmak, şu kadarcık olsun kimseye yük olmamak istiyormuşum. "Benim varlığımdan şikâyet eden bulunmasın!" diyormuşum. (Sayfa 15) • "Ey gönlü aşk derdinden uzak kişi, gönlümü aşka salıp allak bullak ettin." (Sayfa 17) Ömer'in; annesi, babası, abisi, komşular, çevreden insanlar, tanıdıkları ve tanımadıkları çerçevesinde; yaşadıklarını, kendisinde iz bırakan anılarını, acı tatlı bir tebessümle okumak huzurlu hissettirdi. Eski İstanbul sokakları, yapılan öyküleme sayesinde insanın gözünde canlanır nitelikteydi. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ömer'in ÇocukluğuMuallim Naci · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20197,9bin okunma